Παρουσία του Κάπα3 στο Pink Together! “ΜΑΖΙ για την Ελπίδα”

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, η ομάδα του Κάπα3 παραβρέθηκε στη μεγάλη εκδήλωση Pink Together! “ΜΑΖΙ για την Ελπίδα” που διοργανώθηκε από το Άλμα Ζωής, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 26 Μαΐου. 

Η παραλία έγινε ροζ και όλοι ΜΑΖΙ στείλαμε παντού το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.

Πληθώρα φορέων και συλλόγων, έδωσαν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, γύρω από την τέχνη, την σωματική ευεξία και την ψυχική υγεία. 

Η ομάδα του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3 ήταν φυσικά εκεί, αφήνοντας τη δική του πινελιά, μέσα από την ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη των ασθενών και φροντιστών σε όλα τα επίπεδα της νόσου, ως “προσωπικός βοηθός”, για την ορθή διεκπεραίωση βασικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, για την ορθή ενημέρωση σε θέματα κοινωνικής υποστήριξης, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους ως ασθενείς, για την ορθή πρόληψη αλλά και ευαισθητοποίηση της νόσου του καρκίνου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός δικτύου ενημερωμένων ασθενών και πολιτών. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα μας βρισκόταν στο πρώτο περίπτερο της εκδήλωσης, όπου πληθώρα περαστικών, συμμετεχόντων στην εκδήλωση αλλά και ωφελούμενων ασθενών παρευρέθηκαν για να γνωρίσουν την ομάδα μας και να ενημερωθούν για τις δράσεις του οργανισμού:

  • Περισσότερα από 250 ενημερωτικά φυλλάδια διαμοιράστηκαν στο κοινό
  • 50 ενδιαφερόμενοι ασθενείς/φροντιστές κατέβασαν το kapa3 app, τη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή, όπου μπορούν εύκολα και άμεσα να εντοπίσουν δομές και δεδομένα που χρειάζονται περισσότερο, να ενημερώνονται για όλα τα θέματα της νόσου μέσω της έγκαιρης και έγκυρης αρθρογραφίας, καθώς και να επικοινωνούν άμεσα με τη διεπιστημονική ομάδα του Κάπα3.
  • 40 ενδιαφερόμενοι κατέβασαν την ψηφιακή εφαρμογή myHealth app, μια δωρεάν εφαρμογή όπου οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν βεβαιώσεις νοσηλείας ή εργαστηριακών εξετάσεων, να διαχειρίζονται συνταγές και παραπεμπτικά, έχοντας άμεση πρόσβαση στο ιστορικό της άυλης συνταγογράφησης.
  • 25 ενδιαφερόμενοι ασθενείς/φροντιστές δοκίμασαν την νέα ψηφιακή εφαρμογή CUTE app, η οποία παρέχεται σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του University of Lincoln καθώς και του City College University of York Europe Campus in Thessaloniki. Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο ελέγχου ποιότητας ύπνου, όπου συμπληρώνοντάς το έλαβαν εξατομικευμένη ενημέρωση και συμβουλευτική από την παραπάνω ομάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, για την πρόσκληση και την εξαιρετική διοργάνωση, αλλά και σε όλους τους λοιπούς φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε κατά την εκδήλωση.

Μέσα απ’ όλο αυτό, η Κυριακή μας, αποτέλεσε μία ημέρα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας, ώστε να γιορτάσουμε όλοι ΜΑΖΙ την πολυτιμότητα της ζωής και της δεύτερης ευκαιρίας. 

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *