ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Κ3

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) έχει ως αποστολή του να βοηθήσει κάθε άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ασθένειάς του και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του, µέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας, καθώς και με υπηρεσίες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, πάντα με ανοικτή, έντιμη και με σεβασμό στάση.
kapa-3-about

Σε συνεργασία με συναφείς συλλόγους ιδιωτικού ενδιαφέροντος, δημόσιες υπηρεσίες, ΜΚΟ και άλλους φορείς αλληλεγγύης, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ιστοχώρο, που θα λειτουργεί ως οδηγός Δικαιωμάτων και Παροχών για τα άτομα που νοσούν, ο οποίος θα επικαιροποιείται και θα ανανεώνεται συνεχώς.

Στόχος μας είναι η συγκέντρωση κάθε χρήσιμης πληροφορίας σε έναν δικτυακό τόπο, με αναφορές σε κάθε δράση, μέτρο και ενέργεια που τίθεται σε εφαρμογή και αφορά τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο, δοσμένα πάντα με τρόπο απλό, κατανοητό για όλους.

Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα των συμπολιτών μας, σε ευεργετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούν γι’ αυτό το σκοπό σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών ξεκίνησε από μια ιδέα, η οποία ωρίμασε και εν τέλει ευδοκίμησε δύο περίπου χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2020. Η ιδέα αυτή γίνεται πράξη καθημερινά χάρη στην υποστήριξη όλων εκείνων που συνέπλευσαν στην κοινή προσπάθεια.

Η ομάδα του Κέντρου αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες (γιατρούς, οικονομολόγους, δικηγόρους, στελέχη υπηρεσιών υγείας, μηχανικούς Η/Υ & πληροφορικής, στελέχη πολιτισμού και αθλητισμού), ενώ υποστηρίζεται από διοικητικό προσωπικό και εθελοντές, που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και ένα κοινό όραμα.

Οι άνθρωποι του Κάπα3 επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στα άτομα που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο και κινητήρια δύναμή τους δεν είναι άλλη από την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που νοσεί θα πρέπει να χαίρει έγκυρης πληροφόρησης τη στιγμή που την χρειάζεται.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική τους ενσωμάτωση, την κοινωνική τους προστασία και απασχόληση μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης ανάλογων δράσεων.

Η ΟΜΑΔΑ
Mother Teresa Quote

ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ:

Η πίστη μας στον Άνθρωπο.

ΠΙΣΤΕΥΩ:

Τίποτα καλό δεν προήλθε ποτέ από ζώνες άνεσης.

ΔΕΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ:

Οι Βιωματικές μας εμπειρίες οδήγησαν σε βιωματική δέσμευση στο όραμα του Κ3, δημιούργησαν καινοτόμους και ευέλικτους τρόπους σκέψης και ανθρώπους που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Η  επικοινωνία και στήριξη της υπηρεσίας μας ξεκινά από την μέρα της διάγνωσης του ασθενούς και εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της πορείας του μέχρι το τέλος των θεραπειών αλλά και μετά, στην πορεία της επανένταξης του στην καθημερινότητα του.

Η ομάδα μας υποδέχεται το αίτημα/αιτήματα του ασθενούς και μελών της οικογένειας του, ερευνά και αξιολογεί όσα χρήζουν υποστήριξης.

Συμβουλεύει και καθοδηγεί τον ασθενή και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον για τις παροχές και τα ωφελήματα που δικαιούται κατά την διάρκεια της θεραπείας του, ενώ κινητοποιεί τον ίδιο και το περιβάλλον του για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών κάθε φορέα ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος, διασφαλίζοντας πρωτίστως τα προσωπικά του δεδομένα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Υπεύθυνη ανάπτυξης και λειτουργίας Κ3

Ευαγγελή Μπίστα

Πάνω από 20 χρόνια στην διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού σε υγειονομικές μονάδες, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση & ανάπτυξη εργαζομένων. 
Msc Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας & Πληροφορικής Υγείας ΕΚΠΑ, MBA Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Bsc Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών, ΕΑΠ, Bsc Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Πιστοποιημένη Εθελόντρια Ογκολογικών Ασθενών. 

Συνεργατεσ

Διαχείριση ΕΡΓΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΠΑ3

Γεωργία Μάρα

Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση τα Παιδαγωγικά. Μεταπτυχιακό τίτλο στη Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών  και την διαχείριση προγραμμάτων συνεργασίας στον ίδιο τομέα καθώς και συμβουλευτικής σε θέματα  βιωσιμότητας οργανισμών. Ο ρόλος της στο Κάπα3 αφορά την ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων με φορείς εντός και εκτός Ελλάδος.

αναπτυξη διεθνων συνεργασιων

Μαρκέλα Κονιόρδου

Με σπουδές στη Βιολογία και Βιοϊατρική Έρευνα στο University College London και 12 ετή εμπειρία σε διεθνή προγράμματα έρευνας και επικοινωνίας για την υγεία, παίζει κεντρικό ρόλο στην δικτύωση του Κάπα3, καθώς και την ανάπτυξη και διαχείριση διεθνών έργων του.

ΝΟΜΙΚΟΣ

Ζωή Θανοπούλου​

Νομικό Πανεπιστήμιο του Σέντραλ Λάνκασιρ του Ηνωμένου Βασιλείου (LLB University of Central Lancashire, UK), Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (LLM University of Southampton). 

Με έδρα στον Πειραιά και γραφείο στην Αθήνα και πάντοτε με σημαντικές συνεργασίες καταφέρνει να προασπίσει τα δικαιώματα του ογκολογικού ασθενούς με τον καλύτερο τρόπο. 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ

Χρύσα Καρακάνα

Με σπουδές σε Λονδίνο και Αθήνα, πάνω στο αντικείμενο της ψυχολογίας και ιατρικής ψυχολογίας, με πολυετή εμπειρία στην ψυχολογική στήριξη και εμψύχωση ασθενών με καρκίνο και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και σε ομάδες ασθενών και φροντιστών αυτών, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική στήριξη της ομάδας έργου συμβάλλοντας στην εύρυθμη επικοινωνία με τους ογκολογικούς ασθενείς.

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ

Βαΐα Πανταζή

Απόφοιτη Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση στη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κοινωνία. Πεδίο ενασχόλησης της τα κοινωνικά ζητήματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η κοινωνική έρευνα. Ο ρόλος της στον Οργανισμό αφορά στον συντονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, καθώς και στην διαχείριση εσωτερικών διαδικασιών. Πειθαρχημένη στον επαγγελματικό της προσανατολισμό με ηθική εφάμιλλη του επαγγέλματος που υπηρετεί. Συνεπής, προσηλωμένη στους στόχους της, με άριστες οργανωτικές δεξιότητες και έτοιμη να συνεργαστεί στα πλαίσια οποιασδήποτε ομάδας με κοινό στόχο και όραμα. 

ΑΘΗΝΑ

Ελισάβετ Παπαμιχαήλ

Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση τη Θεωρία και Εφαρμογές. Με έντονο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά ζητήματα και όραμα για έμπρακτες αλλαγές προς την ισότητα στον τομέα της Υγείας.
Με ευαισθησία για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πάθος για αυτό που κάνει και πάντα έτοιμη να συνεργαστεί και να διευρύνει τις γνώσεις της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Άρης Παρασχάκης

Κοινωνικός λειτουργός, αριστούχος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης – Κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία του Δ.Π.Θ., MSc Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση – Ένταξη Ετεροτήτων του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ. (Άριστα). Αφοσιωμένος στη διαρκή μάθηση και στην επαγγελματική εξέλιξη επιδιώκει να συνεισφέρει στην ανάδειξη της μοναδικότητας κάθε ατόμου και στην παροχή υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο, αναπτύσσοντας πρακτικές, που διευκολύνουν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διαμεσολάβηση για την κάλυψη των αναγκών και την ενεργό συμμετοχή των ενδιαφερόμενων για ζητήματα που τους αφορούν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σουλτάνα Λιάμα

Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ), με ενεργό συντονιστικό ρόλο σε εθελοντικές ομάδες, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πρόληψη των κοινωνικών προβλημάτων. Επικοινωνιακή και προσηλωμένη στην αξία της ομάδας, στρέφεται στην πλήρη ενημέρωση, ενδυνάμωση και καθοδήγηση των ασθενών, με σκοπό την βελτίωση της κοινωνικής τους λειτουργικότητας και την επαύξηση της ευημερίας τους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ APP ΚΑΙ SITE

Κωνσταντίνος Φούντας

Τελειόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με εξειδίκευση στον κλάδο της Γραφιστικής, καθώς και με άριστη γνώση της αγγλικής γλωσσάς και των σημαντικότερων σχεδιαστικών προγραμμάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Βασικός στόχος είναι η επικοινωνία και η μετάδοση της γνώσης και των πληροφοριών μέσα από την δημιουργία εικαστικών και οπτικοακουστικού περιεχομένου, όπως είναι οι εικόνες και τα βίντεο. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών που έχουν ως κεντρικό πυλώνα την ενσωμάτωση καινοτόμων χαρακτηριστικών για την καθημερινή διευκόλυνση της ζωής των συμπολιτών του. 

Κωνσταντίνος Μακρόπουλος

Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επικεντρώνεται στην περαιτέρω εκπαίδευσή του στον τομέα της βιοπληροφορικής. Αυτό το πετυχαίνει μέσω της συμμετοχής του σε διάφορες έρευνες και συνέδρια, εντός και εκτός του τμήματός του, ως μέρος της προσωπικής του ανάπτυξης. Επιπλέον, εθελοντικά συμμετέχει στην ενημέρωση και επεξεργασία της ιστοσελίδας του KAPA3.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ζηνοβία Νακοπούλου

Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτη του Δ.Π.Θ. του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής επιστήμης, με κατεύθυνση την κοινωνική εργασία, ΑΣΠΑΙΤΕ, MSc στο Τμήμα Κοινωνικής εργασίας με τίτλο Κοινωνική Εργασία στην εκπαίδευση- Ένταξη Ετεροτήτων,MSc in Bioethics. Προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Οργανισμό έχοντας ως στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανθρώπινων αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων, την καθοδήγηση των ασθενών, την ενδυνάμωση και ενίσχυσή τους με στόχο την επαύξηση της ευημερίας τους.

Ζωή Ηλιοπούλου

Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. εργάζομαι σε εφηβικές συμβουλευτικές ομάδες στο πλαίσιο του προγράμματος “Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων”, έχω εργαστεί εθελοντικά με ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση στο τμήμα Νευροανοσολογικών Παθήσεων του Δ.Π.Θ.. Συνεισφέρω εθελοντικά στο ΚΑΠΑ3 και στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

Μαργαρίτα​ Οικονόμου

Απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με ενδιαφέρον για ζητήματα Επιδημιολογίας και Κλινικών Μελετών. Δίνει έμφαση στην πρόληψη και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Με ζήλο για διάδοση της γνώσης αλλά και για επιπλέον εκπαιδεύσεις στις επιστήμες υγείας, είναι πάντα πρόθυμη να συνεργαστεί με νέα άτομα και να αναπτύξει νέες δεξιότητες.

Έφη Ασλανίδη

Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με κατεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πάντα με έντονο ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ δραστηριοποιείται έντονα στο κομμάτι της συνηγορίας/ενημέρωσης. Πειθαρχημένη-όντας και χορεύτρια κλασικού
μπαλέτου-, σχολαστική και προσηλωμένη στους στόχους που θέτει η ίδια αλλά και η ομάδα στην οποία ανήκει.

Βάσω Αδαμοπούλου

Τελειόφοιτη του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άριστη γνώση στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Έχει έντονο ενδιαφέρον για τον εθελοντισμό και την παροχή βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Συνδράμει με κάθε τρόπο στα αιτήματα των ατόμων που νοσούν και του περιβάλλοντος τους ενώ καθημερινά εργάζεται πάνω στην στην ενημέρωση του site και του app για τα δικαιώματα των ασθενών καθώς και για την κείμενη νομοθεσία. Συγκροτημένη και πάντα με χαμόγελο, έχοντας στο επίκεντρο των ενεργειών της τον άνθρωπο, καταφέρνει να κάνει σπουδαία πράγματα με απλό τρόπο.

Γαρύφαλλος  Ζάγκας

Είναι τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα οικολογίας και προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Του αρέσει να ασχολείται με την πρόληψη και την εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα υγείας και με γνώμονα την ενσυναίσθηση να κατευθύνει και να δίνει λύσεις σε όποιο πρόβλημα του προκύψει.
Πιστεύει στην αξία του εθελοντισμού και πάντα προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για τον κόσμο γύρω του.


 

Ευθύμης Πλιάτσιος

Φοιτητής στο Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα του Κάπα3, στα πλαίσια του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο”. 
Πιστεύει ότι μέσω του εθελοντισμού μπορεί να δημιουργηθεί μια κοινωνία με περισσότερη ενσυναίσθηση. 
Ως φοιτητής Νοσηλευτικής, αισθάνεται ότι το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα, τον φέρνει πιο κοντά στον άνθρωπο και την ασθένεια του, με αποτέλεσμα να μάθει να προσφέρει ολιστική φροντίδα στην αντιμετώπιση της νόσου του.

Ελευθερία Κοτζιάκαλφα

Τελειόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διαθέτει πολύ καλή γνώση της αγγλικής και γερμανικής γλώσσας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης του Κάπα3 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Έπειτα συνέχισε την προσφορά της ως εθελόντρια. Ευγενική, συγκροτημένη και πάντα πρόθυμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών και των φροντιστών τους.

Ελένη Θεοδώρου

Τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ενεργό μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου  «Φροντίδα Ενήλικων Ασθενών με Καρκίνο» της καθηγήτριας Λαβδανίτη Μαρίας, μέσω του οποίου δόθηκε και η ευκαιρία συνεργασίας με το Κάπα3. Κατέχει πτυχία αγγλικής (C2) και γερμανικής (B2) γλώσσας, πιστοποίηση Η/Υ, καθώς και σπουδές μουσικής (βιολοντσέλο). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων,
σεμιναρίων και προγραμμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι άνθρωπος της προσφοράς και του εθελοντισμού. Της αρέσουν οι θέσεις ευθύνης, γιατί καλείται κάθε μέρα να έρθει αντιμέτωπη με κάτι καινούργιο, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες. Είναι οργανωτική και δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες. Φροντίζει ό,τι αναλαμβάνει να το φέρει εις πέρας με επιτυχία, ούσα πολύ αυστηρή με τον εαυτό της, ψάχνοντας συνεχώς προκλήσεις για την μελλοντική της καριέρα. Εμπνέεται από τους καθηγητές της φροντίζοντας να ανεβάζει συνεχώς τον προσωπικό της πήχη.

Μαρία Δέσποινα Τσιούγκου

Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, συμμετέχει εθελοντικά στο ερευνητικό εργαστήριο  Φροντίδας Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο του τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου που συνεργάζεται με το  το ΚΑΠΑ3 και το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Ελλάδος.
Εστιάζει στην ανθρώπινη επαφή και την σημασία της, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευσή της προκειμένου να ολοκληρώνεται και να εξελίσσεται σαν άτομο με απώτερο στόχο το κοινό καλό

Αθηνά Φραγκεδάκη

Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ και ενεργό μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου σχετικά με τον καρκίνο, της καθηγήτριας Μαρίας Ι. Λαβδανίτη. Μέσω της προσφοράς της στην ΚΑΠΑ3 και την ενημέρωση των ασθενών, η φοιτήτρια στοχεύει στην επιμόρφωσή της ως νοσηλεύτρια ογκολογίας που θα προσφέρει ολιστική φροντίδα για θέματα που αφορούν τον ασθενή με καρκίνο εντός και εκτός νοσοκομείου.

Άννα Χατζηνικολαΐδου

Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος. Απόφοιτη μουσικού σχολείου με γνώσεις πιάνου και πτυχίο αρμονίας. Συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα του Κ3 στα πλαίσια του ερευνητικού εργαστηρίου “Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο” που συνεργάζεται με το κέντρο καθοδήγησης καρκινοπαθών. Πτυχίο αγγλικής (B2) και γερμανικής γλώσσας (B1). Πρόθυμη να βοηθήσει και να στηρίξει όσους το έχουν ανάγκη.

Ελένη Λόζου

Υποστήριξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του Κ3, καλλιεργώντας την εξωστρέφεια και βιωσιμότητα του Κέντρου. Πολυετής εμπειρία σε τμήματα Επικοινωνίας και Ανάπτυξης πολιτιστικών οργανισμών και ΜΚΟ.

Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ), MA in Αrts & Cultural Management (King’s College), London.

Αντώνης Κοντάκης

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νευρολογική Αποκατάσταση στο Brunel University of London. Είναι συνιδιοκτήτης παιδιατρικού φυσικοθεραπευτηρίου στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ογκολογία και την αποκατάσταση του ογκολογικού ασθενή. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό, μέσα από την επιθυμία του να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Μπάμπης Ράλλης

Απόφοιτος της Ελεύθερης Σπουδής Φωτογραφίας, με πολυετή πείρα στη φωτογραφία δρόμου, εθελοντική συμμετοχή σε διάφορες οργανώσεις και εκδοτική παρουσία.
Προσωπικό ιστολόγιο: (Ημερολόγιον Φάρου)

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Οι αρχές και αξίες, που το κέντρο μας υιοθετεί και ασπάζεται απόλυτα, καθορίζονται στη σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρίες και είναι οι ακόλουθες:

1. ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο σεβασμός για την εγγενή αξιοπρέπεια, την ατομική αυτονομία, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας ατομικών επιλογών και της ανεξαρτησίας των ατόμων.

2. ΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Καμία διάκριση βάσει αναπηρίας και εγγύηση για προστασία κατά των διακρίσεων για οποιονδήποτε λόγο.

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η πλήρης και αποτελεσματική συμμετοχή και ενσωμάτωση στην κοινωνία.

4. ΑΠΟΔΟΧΗ

Ο σεβασμός για τη διαφορετικότητα και αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, ως μέρος της ανθρώπινης διαφορετικότητας και της ανθρωπότητας.

5. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση βάσει ίσων ευκαιριών.

6. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να ζουν ανεξάρτητα και να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πτυχές της ζωής

7. ΙΣΟΤΗΤΑ

Όλα τα άτομα είναι ίσα και δικαιούνται ίση προστασία και ίσα οφέλη από το νόμο.

8. ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο σεβασμός για τις εξελισσόμενες δυνατότητες των παιδιών με αναπηρίες.

9. ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Ο σεβασμός για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρίες να διαφυλάξουν την ταυτότητά τους.

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

Roche logo
Erasmus logo

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Partner Logo
K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Partner logo
K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
K3 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

HIGGS LOGO

Accelerated by HIGGS

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ LOGO

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ - Επιχειρηματικός Επιταχυντής

ΕΚΠΑ LOGO

Ελληνική Δημοκρατία - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΜΕΛΟΣ

ELLOK Logo
Ένωση Ασθενών Ελλάδας Logo
Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας
Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Δωρεές

Κάνε μία Δωρεά

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άνθρωπο που νοσεί, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι δωρεές σας μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Γίνε Εθελοντής

Δώσε αξία στις πράξεις σου. Γίνε εθελοντής στο Κ3. Μπορείς να προσφέρεις.