ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Κ3

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) έχει ως αποστολή του να βοηθήσει κάθε άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ασθένειάς του και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του, µέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας, καθώς και με υπηρεσίες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, πάντα με ανοικτή, έντιμη και με σεβασμό στάση.

kapa-3-about

Σε συνεργασία με συναφείς συλλόγους ιδιωτικού ενδιαφέροντος, δημόσιες υπηρεσίες, ΜΚΟ και άλλους φορείς αλληλεγγύης, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ιστοχώρο, που θα λειτουργεί ως οδηγός Δικαιωμάτων και Παροχών για τα άτομα που νοσούν, ο οποίος θα επικαιροποιείται και θα ανανεώνεται συνεχώς.

Στόχος μας είναι η συγκέντρωση κάθε χρήσιμης πληροφορίας σε έναν δικτυακό τόπο, με αναφορές σε κάθε δράση, μέτρο και ενέργεια που τίθεται σε εφαρμογή και αφορά τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο, δοσμένα πάντα με τρόπο απλό, κατανοητό για όλους.

Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα των συμπολιτών μας, σε ευεργετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούν γι’ αυτό το σκοπό σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών ξεκίνησε από μια ιδέα, η οποία ωρίμασε και εν τέλει ευδοκίμησε δύο περίπου χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2020. Η ιδέα αυτή γίνεται πράξη καθημερινά χάρη στην υποστήριξη όλων εκείνων που συνέπλευσαν στην κοινή προσπάθεια.

Η ομάδα του Κέντρου αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες (γιατρούς, οικονομολόγους, δικηγόρους, στελέχη υπηρεσιών υγείας, μηχανικούς Η/Υ & πληροφορικής, στελέχη πολιτισμού και αθλητισμού), ενώ υποστηρίζεται από διοικητικό προσωπικό και εθελοντές, που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και ένα κοινό όραμα.

Οι άνθρωποι του Κάπα3 επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στα άτομα που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο και κινητήρια δύναμή τους δεν είναι άλλη από την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που νοσεί θα πρέπει να χαίρει έγκυρης πληροφόρησης τη στιγμή που την χρειάζεται.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική τους ενσωμάτωση, την κοινωνική τους προστασία και απασχόληση μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης ανάλογων δράσεων.

Η ΟΜΑΔΑ
Mother Teresa Quote

ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ:

Η πίστη μας στον Άνθρωπο.

ΠΙΣΤΕΥΩ:

Τίποτα καλό δεν προήλθε ποτέ από ζώνες άνεσης.

ΔΕΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ:

Οι Βιωματικές μας εμπειρίες οδήγησαν σε βιωματική δέσμευση στο όραμα του Κ3, δημιούργησαν καινοτόμους και ευέλικτους τρόπους σκέψης και ανθρώπους που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Η  επικοινωνία και στήριξη της υπηρεσίας μας ξεκινά από την μέρα της διάγνωσης του ασθενούς και εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της πορείας του μέχρι το τέλος των θεραπειών αλλά και μετά, στην πορεία της επανένταξης του στην καθημερινότητα του.

Η ομάδα μας υποδέχεται το αίτημα/αιτήματα του ασθενούς και μελών της οικογένειας του, ερευνά και αξιολογεί όσα χρήζουν υποστήριξης.

Συμβουλεύει και καθοδηγεί τον ασθενή και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον για τις παροχές και τα ωφελήματα που δικαιούται κατά την διάρκεια της θεραπείας του, ενώ κινητοποιεί τον ίδιο και το περιβάλλον του για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών κάθε φορέα ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος, διασφαλίζοντας πρωτίστως τα προσωπικά του δεδομένα.

Συνεργατεσ

ΝΟΜΙΚΟΣ

Ζωή Θανοπούλου​

Νομικό Πανεπιστήμιο του Σέντραλ Λάνκασιρ του Ηνωμένου Βασιλείου (LLB University of Central Lancashire, UK), Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (LLM University of Southampton). 

Με έδρα στον Πειραιά και γραφείο στην Αθήνα και πάντοτε με σημαντικές συνεργασίες καταφέρνει να προασπίσει τα δικαιώματα του ογκολογικού ασθενούς με τον καλύτερο τρόπο. 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ευαγγελή Μπίστα

Πάνω από 20 χρόνια στην διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού σε υγειονομικές μονάδες, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση & ανάπτυξη εργαζομένων. 
Msc Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας & Πληροφορικής Υγείας ΕΚΠΑ, MBA Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Bsc Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών, ΕΑΠ, Bsc Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Πιστοποιημένη Εθελόντρια Ογκολογικών Ασθενών. 

υποδοχη

Αλεξάνδρα Μάνου

Απόφοιτη Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Msc Δημόσια Οικονομική και Πολιτική Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει εμπλακεί στην υποστήριξη των κοινωνικών ευπαθών ομάδων από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής αποκτώντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία για ουσιαστική βοήθεια απέναντι στον άνθρωπο που νοσεί.

Με ακεραιότητα και ενσυναίσθηση απέναντι στον συνάνθρωπό μας που νοσεί, καταφέρνει να δώσει πάντα λύσεις προς όφελος του.

ΥΠΟΔΟΧΗ​

Αλεξάνδρα Βούλγαρη

Απόφοιτη του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στους Δημόσιους Θεσμούς και στόχο την εύρεση εργασίας στον επιχειρησιακό τομέα, Msc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συνεπής, προσηλωμένη στο στόχο, με άριστες οργανωτικές δεξιότητες και δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και με ικανότητα προσαρμογής σε νέα εργασιακά περιβάλλοντα.

ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ EU​

Ελένη Λόζου

Υποστήριξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του Κ3, καλλιεργώντας την εξωστρέφεια και βιωσιμότητα του Κέντρου. Πολυετής εμπειρία σε τμήματα Επικοινωνίας και Ανάπτυξης πολιτιστικών οργανισμών και ΜΚΟ.

Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ), MA in Αrts & Cultural Management (King’s College), London.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ EU

Μαρία Γιαλαμά

Ο σύνδεσμος μας με την EU. Επικοινωνία & Συνεργασία με διεθνείς Οργανισμούς. Συντονισμός θεμάτων που αφορούν το εξωτερικό.

MA in Translation(Dissertation in Subtitling & Dubbing) University of Surrey, UK                          BA in Translation/Interpreting.European Educational Organisation, Athens Greece.

διαδικασιεσ δημοσιων φορεων

Αλεξάνδρα Μαστρανδρέου

Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών, (ΑΣΟΕΕ), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική Ανάλυση, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οικονομικό –Διοικητικό στέλεχος Δημοσίου Οργανισμού.

20 χρόνια πείρας στις διαδικασίες Δημοσίων Φορέων. Έλεγχος αιτημάτων προς διεκπεραίωση.

πληροφορικη

Αναστασία Δημητράντζου

Σπούδασε Πληροφορική με εφαρμογές στην Βιοιατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας & Πληροφορικής Υγείας ΕΚΠΑ.

Έχει εμπλακεί σε πλήθος έργων με εφαρμογή στην υγεία. Πιστοποιημένη εθελόντρια ογκολογικών ασθενών.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Ζωή Χαβέλλα

Τελειόφοιτη του Τμήματος Μαρκετινγκ και Επικοινωνίας ΟΠΑ, με ενεργή συμμετοχή σε σεμινάρια ενδυνάμωσης γνώσεων που αφορούν τις εξελίξεις στον τομέα των κοινωνικών μέσων. Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της που στηρίζονται στην θέληση προσφοράς και ενίσχυσης του Κ3,  μέσω προώθησης και προβολής όλων των δράσεων που αφορούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Αλέξανδρος Λαούδης

Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαρκετινγκ και Επικοινωνίας ΟΠΑ, χαρακτηρίζεται από την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των δεξιοτήτων του κυρίως στον τομέα της γραφιστικής, ενισχύοντας την δημιουργικότητα του και προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο την δράση μας. Προσφέρει εθελοντική εργασία η οποία στηρίζεται σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου του Κ3 που πραγματοποιείται με πλήρη υπευθυνότητα.

 

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Οι αρχές και αξίες, που το κέντρο μας υιοθετεί και ασπάζεται απόλυτα, καθορίζονται στη σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρίες και είναι οι ακόλουθες:

1. ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο σεβασμός για την εγγενή αξιοπρέπεια, την ατομική αυτονομία, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας ατομικών επιλογών και της ανεξαρτησίας των ατόμων.

2. ΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Καμία διάκριση βάσει αναπηρίας και εγγύηση για προστασία κατά των διακρίσεων για οποιονδήποτε λόγο.

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η πλήρης και αποτελεσματική συμμετοχή και ενσωμάτωση στην κοινωνία.

4. ΑΠΟΔΟΧΗ

Ο σεβασμός για τη διαφορετικότητα και αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, ως μέρος της ανθρώπινης διαφορετικότητας και της ανθρωπότητας.

5. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση βάσει ίσων ευκαιριών.

6. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να ζουν ανεξάρτητα και να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πτυχές της ζωής

7. ΙΣΟΤΗΤΑ

Όλα τα άτομα είναι ίσα και δικαιούνται ίση προστασία και ίσα οφέλη από το νόμο.

8. ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο σεβασμός για τις εξελισσόμενες δυνατότητες των παιδιών με αναπηρίες.

9. ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Ο σεβασμός για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρίες να διαφυλάξουν την ταυτότητά τους.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Δωρεές

Κάνε μία Δωρεά

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άνθρωπο που νοσεί, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι δωρεές σας μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Γίνε Εθελοντής

Δώσε αξία στις πράξεις σου. Γίνε εθελοντής στο Κ3. Μπορείς να προσφέρεις.