ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Κ3

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) έχει ως αποστολή να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ασθένειάς του, στη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεώς του, µέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας με υπηρεσίες για τον ίδιο και την οικογένεια του πάντα με ανοικτή, έντιμη και με σεβασμό στάση.

kapa-3-about

Σε συνεργασία με συναφείς ιδιωτικού ενδιαφέροντος και δημόσιες υπηρεσίες, Συλλόγους, ΜΚΟ και άλλους φορείς αλληλεγγύης, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ιστοχώρο, που θα λειτουργεί ως οδηγός Δικαιωμάτων και Παροχών για τα άτομα που νοσούν, ο οποίος θα επικαιροποιείται και θα ανανεώνεται συνεχώς.

Στόχος μας είναι η συγκέντρωση κάθε χρήσιμης πληροφορίας σε έναν δικτυακό τόπο, με αναφορές σε κάθε δράση, μέτρο και ενέργεια που τίθεται σε εφαρμογή και αφορά τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο, δοσμένα πάντα με τρόπο απλό, κατανοητό για όλους.

Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα των συμπολιτών μας, σε ευεργετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς και η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούν γι’ αυτό το σκοπό σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών ξεκίνησε από μια ιδέα, η οποία επεξεργάστηκε, ωρίμασε και εν τέλει ευδοκίμησε δύο περίπου χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2020. Η ιδέα αυτή γίνεται πράξη καθημερινά χάρη στην υποστήριξη όλων εκείνων που συνέπλευσαν στην κοινή προσπάθεια.

Η ομάδα του Κέντρου αποτελείται από 10 έμπειρους επαγγελματίες (γιατρούς, οικονομολόγους, δικηγόρους, στελέχη υπηρεσιών υγείας, μηχανικούς Η/Υ & πληροφορικής, στελέχη πολιτισμού και αθλητισμού), ενώ υποστηρίζεται από διοικητικό προσωπικό και εθελοντές, που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και ένα κοινό όραμα.

Οι άνθρωποι του Κάπα3 επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στα άτομα που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο και κινητήρια δύναμή τους δεν είναι άλλη από την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που νοσεί θα πρέπει να χαίρει έγκυρης πληροφόρησης τη στιγμή που την χρειάζεται.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική τους ενσωμάτωση, την κοινωνική τους προστασία και απασχόληση μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης ανάλογων δράσεων.

Η ΟΜΑΔΑ
Mother Teresa Quote

ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ:

Η πίστη μας στον Άνθρωπο.

ΠΙΣΤΕΥΩ:

Τίποτα καλό δεν προήλθε ποτέ από ζώνες άνεσης.

ΔΕΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ:

Οι Βιωματικές μας εμπειρίες που οδήγησαν σε βιωματική δέσμευση στο όραμα του Κ3 και δημιούργησαν καινοτόμους και ευέλικτους τρόπους σκέψης και ανθρώπους που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Η  επικοινωνία και στήριξη της υπηρεσίας μας ξεκινά από την μέρα της διάγνωσης του ασθενή και εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της πορείας του μέχρι το τέλος των θεραπειών αλλά και μετά στην πορεία της επανένταξης του στην καθημερινότητα του.

Η ομάδα μας υποδέχεται το αίτημα/αιτήματα του ασθενή και μελών της οικογένειας του, ερευνά και αξιολογεί όσα χρήζουν υποστήριξης.

 

Συμβουλεύει και καθοδηγεί τον ασθενή και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον για τις παροχές και τα ωφελήματα που δικαιούται κατά την διάρκεια της θεραπείας του, ενώ κινητοποιεί τον ίδιο και το περιβάλλον του για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών κάθε φορέα ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος, διασφαλίζοντας πρωτίστως τα προσωπικά του δεδομένα.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ EU

Μαρία Γιαλαμά

Ο σύνδεσμος μας με την EU. Επικοινωνία & Συνεργασία με διεθνής Οργανισμούς. Συντονισμός θεμάτων που αφορούν το εξωτερικό.

MA in Translation(Dissertation in Subtitling & Dubbing) University of Surrey, UK
BA in Translation/Interpreting.European Educational Organisation, Athens Greece.

FITNESS MANAGER

Κων/να Κουρμπέτη

Η δική μας Αθλήτρια. Πρωταθλήτρια Αγωνιστικής Γυμναστικής. Fitness Manager Personal & Pilates trainer, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, MSc of Science in Sport Management, University Northumbria at Newcastle, Τ.Ε.Φ.Α.Α  ΑΠΘ. 

Συντονισμός δράσεων σωματικής υγείας με φορείς ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος (Υπουργείο Αθλητισμού,Ομάδες, Συλλόγους, Σωματεία). 

Συντονιστρια ενεργειων

Άντζελα Μουμτζή

Bachelor of Arts (Translation)  University Marc Bloch-Strasbourg II, France. Degree of Trilingual Professional Translation (English, French, Greek) French Institute of Thessaloniki, Greece.

15+ χρόνια στην διαχείριση ιατρικών υπηρεσιών σε νοσοκομειακές δομές. Συντονισμός ενεργειών υπέρ του Νοσοκομειακού ασθενή.

νομικοσ

Ζωή Θανοπούλου

Νομικό Πανεπιστήμιο του Σέντραλ Λάνκασιρ του Ηνωμένου Βασιλείου (LLB University of Central Lancashire, UK), Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (LLM University of Southampton). 

Με έδρα στον Πειραιά και γραφείο στην Αθήνα και πάντοτε με σημαντικές συνεργασίες καταφέρνει να προασπίσει τα δικαιώματα του ογκολογικού ασθενή με τον καλύτερο τρόπο. 

διαδικασιεσ δημοσιων φορεων

Αλεξάνδρα Μαστρανδρέου

Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών, (ΑΣΟΕΕ), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική Ανάλυση, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οικονομικό –Διοικητικό στέλεχος Δημοσίου Οργανισμού.

20 χρόνια πείρας στις διαδικασίες Δημοσίων Φορέων. Έλεγχος αιτημάτων προς διεκπεραίωση.

διαχειριση ανθρωπινου δυναμικου

Ευαγγελή Μπίστα

Πάνω από 20 χρόνια στην διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού σε υγειονομικές μονάδες, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση & ανάπτυξη εργαζομένων. 
Msc Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας & Πληροφορικής Υγείας ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Bsc in Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών, ΕΑΠ, Bsc in Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Πιστοποιημένη Εθελόντρια Ογκολογικών Ασθενών. 

υποδοχη

Θαλασσινή Καραλή

Τελειόφοιτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής με εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική των υπαίθριων χώρων. Συμμετοχή σε σημαντικές εθελοντικές δράσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στην έκφραση και δημιουργική γραφή.

Οργανωτικό στέλεχος δικτύου ομάδων προάσπισης ευάλωτων ομάδων.

υποδοχη

Αλεξάνδρα Βούλγαρη

Τελειόφοιτη του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στους Δημόσιους Θεσμούς με στόχο την εύρεση εργασίας στον επιχειρησιακό τομέα.

Συνεπής, προσηλωμένη στο στόχο, με άριστες οργανωτικές δεξιότητες και δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και με ικανότητα προσαρμογής σε νέα εργασιακά περιβάλλοντα.

πληροφορικη

Αναστασία Δημητράντζου

Σπούδασε Πληροφορική με εφαρμογές στην Βιοιατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας & Πληροφορικής Υγείας ΕΚΠΑ.

Έχει εμπλακεί σε πλήθος έργων με εφαρμογή στην υγεία. Πιστοποιημένη εθελόντρια ογκολογικών ασθενών.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Οι αρχές και αξίες του κέντρου υιοθετούνται απόλυτα όπως καθορίζονται στη σύμβαση του ΟΗΕ και τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρίες και είναι:

1. ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο σεβασμός για την εγγενή αξιοπρέπεια, ατομική αυτονομία, περιλαμβανομένης της ελευθερίας ατομικών επιλογών και της ανεξαρτησίας των ατόμων.

2. ΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Καμία διάκριση βάσει αναπηρίας και η εγγύηση για προστασία κατά των διακρίσεων για οποιονδήποτε λόγο.

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η πλήρης και αποτελεσματική συμμετοχή και ενσωμάτωση στην κοινωνία.

4. ΑΠΟΔΟΧΗ

Ο σεβασμός για τη διαφορετικότητα και αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, ως μέρος της ανθρώπινης διαφορετικότητας και της ανθρωπότητας.

5. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση βάσει ίσων ευκαιριών.

6. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να ζουν ανεξάρτητα και να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πτυχές της ζωής

7. ΙΣΟΤΗΤΑ

Όλα τα άτομα είναι ίσα και δικαιούνται ίση προστασία και ίσα οφέλη από το νόμο.

8. ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο σεβασμός για τις εξελισσόμενες δυνατότητες των παιδιών με αναπηρίες.

9. ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Ο σεβασμός για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρίες να διαφυλάξουν την ταυτότητά τους.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Δωρεές

Κάνε μία Δωρεά

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άνθρωπο που νοσεί, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι δωρεές σας μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Γίνε Εθελοντής

Δώσε αξία στις πράξεις σου. Γίνε εθελοντής στο Κ3. Μπορείς να προσφέρεις.