ΦΥΛΛΑΔΙΑ Κ3
Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟ
Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών-Κάπα3, με την υποστήριξη του TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα, δημιουργεί τον Προσωπικό Βοηθό Υγείας Ογκολογικού Ασθενούς, με στόχο την υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασής σου στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούται και της ισότιμης ένταξής του στην κοινωνία. Έχοντας ως αποστολή να βοηθήσει τον άνθρωπο που νοσεί με καρκίνο, σε όλες τις πτυχές της ασθένειάς του, παρέχει πλήρη ενημέρωση (Ιστοσελίδα & Kapa3 app) καθώς και πλήρη καθοδήγηση μέσω της ομάδας έργου.
ΟΔΥΓΕΙΑ Κ3
Από συνεργαζόμενους επιστημονικούς φορείς για την βελτίωση της καθημερινότητας του ασθενούς!
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΑΣΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ-CLEO
Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Κάθε χρόνο 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι διαγιγνώσκονται με τη νόσο, η οποία προκαλεί τον θάνατο 1,2 εκατομμυρίων ατόμων. Στην Ελλάδα, το 2020 καταγράφηκαν συνολικά 64.530 νέα περιστατικά καρκίνου. Ο καρκίνος είναι μια νόσος που επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στους ίδιους τους ασθενείς, ενώ επηρεάζει σοβαρά τόσο το οικογενειακό όσο και το φιλικό περιβάλλον τους.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ- ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών παγκοσμίως.
Το 2020 διαγνώστηκαν 2,3 εκατομμύρια γυναίκες με καρκίνο του μαστού παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα περίπου 4.500 γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.
Στην Ευρώπη, το 60% των περιστατικών καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ - ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΑΔΑ- κα. ΣΙΜΟΥ ΕΦΗ
Η επικοινωνία με επίκεντρο τον ασθενή αποτελεί το πρώτο βήμα στη θεραπευτική σχέση και είναι ο σημαντικότερος παράγοντας της καλής ιατρικής πρακτικής συμβάλλοντας στη λήψη ακριβούς και πλήρους ιατρικού ιστορικού, στη γρήγορη και ακριβή αποκάλυψη του προβλήματος υγείας, αλλά και στον προσδιορισμό των προτιμήσεων, και των προσδοκιών του ασθενούς, ώστε ο γιατρός να επιλέγει τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα στις εξειδικευμένες ανάγκες και τον τρόπο ζωής του ασθενούς.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ - κ. ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ - ΜΟΝΑΔΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η επιστήμη προχωρά & μετέχω κι εγώ!
Οι κλινικές μελέτες αποτελούν οργανωμένες διαδικασίες στις οποίες ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των νέων θεραπειών και φαρμάκων. Στο σχεδιασμό τους συμμετέχουν επιστήμονες διαφόρων κλάδων, λειτουργούν με πολύ αυστηρά κριτήρια, εγκρίνονται υποχρεωτικά από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας και σε αυτές μπορούν να συμμετέχουν τόσο υγιείς εθελοντές όσο και ασθενείς.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται παγκοσμίως χιλιάδες κλινικές μελέτες σε ασθενείς με καρκίνο και έχει υπολογιστεί πως 1 στους 4 ασθενείς με κακοήθεια συμμετέχει σε κάποια κλινική μελέτη.