ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΑ3

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών-Κάπα3, ξεκίνησε από μια ιδέα η οποία ωρίμασε και εν τέλει ευδοκίμησε το Μάρτιο του 2020. Έκτοτε, η ιδέα αυτή γίνεται πράξη καθημερινά, χάρη στην υποστήριξη όλων εκείνων που συνέπλευσαν στην κοινή προσπάθεια.

Η ομάδα του Κάπα3 αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες ενώ υποστηρίζεται από διοικητικό προσωπικό και πλήθος εθελοντών, που όλοι μαζί μοιράζονται τους ίδιους στόχους και κοινό όραμα.

Κινητήρια δύναμή μας δεν είναι άλλη από την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που νοσεί θα πρέπει να χαίρει έγκυρης πληροφόρησης τη στιγμή που την χρειάζεται, με μακροπρόθεσμο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική τους ενσωμάτωση, την κοινωνική τους προστασία και απασχόληση μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης ανάλογων δράσεων.

Πλεονεκτήματα συμμετοχής:

  • Ενημέρωση και Πρόσβαση σε έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην νόσο του καρκίνου, στην πρόληψη, σε έρευνες, μελέτες αλλά και διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας την στιγμή που δημοσιεύονται
  • Κοινωνική Υποστήριξη, καθοδήγηση και πλήρη ενημέρωση για την διεκδίκηση Δικαιωμάτων, λοιπών Παροχών και Απαλλαγών, καθώς και διασύνδεση με δομές, φορείς (δημοσίου ή ιδιωτικού συμφέροντος) της τοπικής κοινότητας
  • Συμμετοχή στις δράσεις που διοργανώνει το Κάπα3 ανά την Ελλάδα
  • Ενίσχυση του έργου του Κάπα3

Ως μέλη της ομάδας του Κάπα3, κάνετε την διαφορά στη ζωή των ανθρώπων με καρκίνο. Δεσμευόμαστε γι’ αυτό!

Όλοι μπορούν να γίνουν μέλη του Κάπα3, είτε είναι ασθενείς με καρκίνο, φροντιστές ασθενών, είτε ανήκουν στο ευρύτερο περιβάλλον ενός ασθενούς, είτε ακόμη είναι άτομα ευαισθητοποιημένα απέναντι στην νόσο.

Το ετήσιο κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα του Κάπα3 στο 2105221424 ή στέλνοντας μήνυμα στο info@kapa3.gr.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΕΔΩ.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Με μόνο το 4% των ανθρώπων, που νοσούν από καρκίνο στην Ελλάδα να δηλώνει ότι δέχτηκε πλήρη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα φροντίδας κατά τη διάρκεια που νοσούσε, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να βοηθήσει κανείς… Η ελάχιστη διαθεσιμότητά σας είναι μεγάλο ωφέλημα για κάθε έναν από αυτούς.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Εθελοντισμός

ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ

Επίλεξε τον τρόπο
που θα μπορούσες να προσφέρεις εθελοντικά

1. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

2. ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

3. ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΝ

4. ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΩΝ

5. ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ "ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ"

6. ΣΤΟ ΝΑ "ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ"

7. ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ "ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ" ΜΑΣ

8. ΣΕ ο,ΤΙ ΑΛΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ Ή ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ

“Γίνε εθελοντής στο Κ3. Μπορείς να προσφέρεις".

Επικοινώνησε μαζί μας στο 210 5221424 ή στείλε μας το βιογραφικό σου μέσω email στο volunteer@kapa3.gr με θέμα “Εθελοντισμός”

Ο εθελοντισμός είναι για μας ΑΞΙΑ ΖΩΗΣ. Ο εθελοντής μας απασχολείται αναλογα με τα ενδιαφέροντα του,τις δεξιότητες, τις ικανότητες του αλλά κυρίως  τις ανάγκες των ανθρώπων που νοσούν .

Kάνεις αίτηση για εθελοντική εργασία στα γραφεία μας είτε στέλνοντας ένα βιογραφικό στο info@kapa3.gr  βάζοντας στο subject τη λέξη «εθελοντισμός».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

COMING
together IS A
BEGINNING

Ως μέλη της ομάδας του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών κάνετε τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων από καρκίνο. Δεσμευόμαστε για αυτό!

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το Καπα 3 αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της  πρακτικής άσκησης  και αξιοποιώντας  την εμπειρία των στελεχών στην εκπαίδευση υλοποιεί κάθε χρόνο περιόδους πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με Πανεπιστήμια σε όλη την ελληνική επικράτεια. Συνεργάτες μας μέχρι σήμερα είναι το  Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πανεπιστήμιο Πειραιά , το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και άλλα. 
 
Με το θεσμό της πρακτικής τα οφέλη για τον ασκούμενο φοιτητή /τριας είναι πολλαπλά .
 
Κατα την διάρκεια της πρακτικής άσκησης   ο/η φοιτητής/τρια  βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο μεταξύ εκπαίδευσης και εργασίας, όπου
επιτυγχάνεται  η ενσωμάτωση του/της στο περιβάλλον εργασίας. Η δραστηριοποίηση στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης του συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, η σύνδεση της θεωρητική κατάρτιση με εργαστηριακή γνώση,και η απόκτηση χρήσιμων εμπειριών τον καταστήσουν ικανό να ανταπεξέλθει στην μετέπειτα επαγγελματική του πορεία.
 
Για όλους εμάς στο Καπα 3 κύριος στόχος δεν είναι άλλος από την ανάδειξη δεξιοτήτων, την ανάπτυξη επαγγελματικής συνείδησης, την
καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και την αμφίδρομη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ  φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Η δημιουργία αυριανών στελεχών με κυρίαρχο χαρακτηριστικό το ανθρωποκεντρικό μοντέλο στήριξης είναι το βασικό μέλημα μας. 
 
Στα 3 χρόνια λειτουργίας μας, το Καπα3 συνεργάστηκε με πλήθος ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, κλπ. 
Τον Οργανισμό μας εμπιστεύτηκαν για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση πάνω από 20 άτομα, μερικοί από αυτούς είναι: η Βαΐα, η Έφη, η Εβίτα, η Νίκη, η Μαργαρίτα, ο Σπύρος, ο Σταμάτης και ο Κρίτων, η Αμαλία, η Μυρσίνη, η Σουλτάνα, η Ελευθερία και η Αγγελική, η Μελίνα και πολλοί ακόμη.

Κάνε μία Δωρεά

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άνθρωπο που νοσεί, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι δωρεές σας μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Δωρεές