ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ​

Μετά από 3 χρόνια παρουσίας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια το Καπα3 συνεχίζει τις δράσεις του σε περιοχές που πραγματικά υστερούν στην ενημέρωση και υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Τα δεδομένα της Χαρτογράφησης αλλά και η εμπειρία μας από το πεδίο δράσης, φανερώνουν έντονα προβλήματα και στην περιοχή της Θράκης. Μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από γεωγραφική ιδιαιτερότητα, πληθυσμιακή ανομοιογένεια, αλλά και απόσταση από τα κέντρα εξουσίας.

Μέσα από την πρώτη Κινητή Μονάδα του Καπα3 στη Θεσσαλονίκη, φανερώθηκε πόσο μεγάλος αριθμός ασθενών από τις περιοχές του Έβρου, προσέρχονται στο Θεαγένειο καθημερινά για εξετάσεις και θεραπείες, διανύοντας μια μεγάλη απόσταση και επιβαρύνοντας την οικονομική τους κατάσταση ακόμη περισσότερο. Μέσω των άμεσων επαφών της ομάδας του Καπα3 με ασθενείς και φορείς των παραπάνω περιοχών, Έγινε αντιληπτή η ελλιπέστατη ενημέρωσή τους για δράσης ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου, για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούν αλλά και για τις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής υποστήριξης που υφίστανται στην περιοχή της Θράκης και θα μπορούσαν να τους υποστηρίξουν.

Η ΝΕΑ Κινητή Μονάδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην Αλεξανδρούπολη είναι συνέχεια της επιτυχημένης δράσης της πρώτης μας Μονάδας στην Θεσσαλονίκη, που θα την βρείτε στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο αλλά και στην Πυλαία, στην Μονάδα ημερήσιας νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.

kapa3-kiniti-monada-alexandroypoli-3
0-02-05-a7a2cc51df85f028416bd4c6a8ec4ab467355b5ff94b2912d41b7cc5f7f43c8b_1c6db15760ecec
0-02-05-47eee114e513ea729ef6e982fbba6a5f554e26d2b99318d6cfc07f0626eda13a_1c6db157636ddb

μαθετε περισσοτερα

Η δράση υλοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου καθημερινά η ομάδα του Καπα3, θα ενημερώνει τους ωφελούμενους για το πρόγραμμα, θα καταγράφει κάθε αίτημα και θα αναλαμβάνει την πλήρη διεκπεραίωσή του.

Στόχος μας η πλήρη ενημέρωση των ασθενών και των οικογενειών τους, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε δομές υγείας, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, καθώς και η κοινωνική τους επανένταξη.

Η ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένο στέλεχος υγείας και κοινωνικής υποστήριξης ως υπεύθυνη του έργου, τελειόφοιτους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), οι οποίοι επέλεξαν να γίνουν μέλη στην ομάδα μας μέσω του θεσμού της πρακτικής αλλά και πλήθος εθελοντών επαγγελματιών υγείας που με τις γνώσεις τους και την αστείρευτη θέληση τους συνδράμουν προς κάθε κατεύθυνση.

Η δράση υλοποιείται με μέγα χορηγό το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα

Η δράση Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης στη Αλεξανδρούπολη υλοποιείται με την συμβολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλωβ Ν. Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”.

Ο σύλλογος ΣυνεχιΖΩ αποτελεί εχέγγυο της όλης προσπάθειας της δράσης μας, καθώς μας βοήθησε να εγκλιματιστούμε στον χώρο του νοσοκομείου να εντοπίζουμε τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς της Θράκης και να επιλέξουμε τον πιο λειτουργικό τρόπο καθοδήγησης των ασθενών. Με τον σύλλογο ΣυνεχίΖΩ μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μία κοινωνία των πολιτών με ισότιμη πρόσβαση στις υγειονομικές παροχές και στην πλήρη ενημέρωση των δικαιωμάτων των ατόμων που νοσούν από τον καρκίνο.

Μαζί θα εργαστούμε για να την εξωστρέφεια της δράσης και την παροχή υποστήριξης κάθε ογκολογικού ασθενή και του περιβάλλοντος του σε κάθε σημείο της Θράκης.

Πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/synexizo.gr/?locale=el_GR

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολη, Δραγανά,68100
1ο κτήριο, 1ος όροφος στην Ογκολογική Κλινική-Βραχεία Νοσηλεία
Γραφείο Κ3-απέναντι από την γραμματεία της ογκολογικής μονάδας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο : 6976599184 (8:00- 14:00)
e-mail: k3alex@kapa3.g

Η μονάδα αποτελείται από μία κοινωνική λειτουργό, η οποία αναλαμβάνει την διαχείριση και την άμεση επικοινωνία με τους ογκολογικούς ασθενείς ή/και τους φροντιστές τους. Ο ρόλος αυτός αφορά την ενημέρωση των ωφελούμενων σχετικά με τα κοινωνικά δικαιώματα, τις κοινωνικές απαλλαγές και παροχές, αλλά και στο πώς θα τα διεκδικήσουν. Παράλληλα, υποστηρίζει τους ασθενείς σε κάθε είδους γραφειοκρατική διαδικασία, εντός αλλά και εκτός του νοσοκομειακού χώρου.

Επιπλέον την δράση στελεχώνουν δύο φοιτήτριες, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αλλά και πλήθος εθελοντών που καθημερινά συμβάλουν στο έργο με κάθε τρόπο.

Η νέα Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης του Κάπα3 δημιουργήθηκε εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που εξυπηρετεί όλη την περιοχή της Θράκης. Καθημερινά, καλείται να εξυπηρετήσει περισσότερους από 100 ασθενείς ελληνικής και μη καταγωγής, μιας και η περιοχή χαρακτηρίζεται από πληθυσμιακή ανομοιογένεια. Το Νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις και έμπειρο προσωπικό, πληθώρα κλινικών και ιδιαίτερα για τον ογκολογικό ασθενή. Το Κάπα3 μέσω της Χαρτογράφησης εντόπισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους στην περιοχή της Θράκης, αναλαμβάνοντας δράση εντός του ΠΓΝΑ. Μόλις σε ενα μήνα λειτουργίας, η Κινητή Μονάδα εξυπηρέτησε 100 ασθενείς διεκπεραιώνοτας κάθε αίτημά τους, με κυριότερο την δημιουργία φακέλου ΚΕΠΑ

Τον Μάρτιο του 2023, το Κάπα3 δημιούργησε με μέγα χορηγό το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και με την υποστήριξη της Roche, μια νέα “Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Διαχείρισης” εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με συνοδοιπόρους το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχιΖΩ», το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος καθώς και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Κάνοντας ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ, συμβάλλουμε ώστε να μην είναι ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου-Κάπα3 από την Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη  και εδώ

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Δωρεές

Κάνε μία Δωρεά

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άνθρωπο που νοσεί, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι δωρεές σας μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Γίνε Εθελοντής

Δώσε αξία στις πράξεις σου. Γίνε εθελοντής στο Κ3. Μπορείς να προσφέρεις.