Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών «Κ3» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2020.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ

Α. Τη συγκέντρωση χρήσιμης πληροφορίας όχι μόνο σε ιστότοπο αλλά και σε μια καινοτόμα ψηφιακή εφαρμογή, με αναφορές σε κάθε δράση, μέτρο και ενέργεια που τίθεται σε εφαρμογή και αφορά τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει ή νοσούν από καρκίνο. Προτεραιότητά μας αποτελεί η προσβασιμότητα των συμπολιτών μας, σε ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας καθώς και η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών σε όλη την ελληνική επικράτεια που λειτουργούν για αυτό το σκοπό.

Β. Την παροχή συμβουλευτικής και νομικής βοήθειας, στην ανάπτυξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων της ομάδας, στη δημιουργία στοχευμένων παρεμβάσεων στις τοπικές κοινότητες, στην ενημέρωση και ενεργοποίησή τους σχετικά με τα δικαιώματα τους, στη διασύνδεση με εθνικούς και τοπικούς φορείς και άλλες ΜΚΟ, στη δημιουργία πληροφοριακού υλικού, πρωτοκόλλων αντιμετώπισης και καταγραφής περιστατικών.

Οι σχεδιαζόμενες δράσεις του Κ3 αφορούν την ελληνική επικράτεια ανάλογα με τους δείκτες επιπολασμού της ασθένειας και απευθύνονται σε καρκινοπαθείς για την υποστηριζόμενη διαβίωση και την κοινωνική τους ενσωμάτωση, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός όλων των δράσεών μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών, μέσω της υποστήριξης της δυνατότητας πρόσβασής τους στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας ,αίροντας τα εμπόδια που δημιουργούν κοινωνικό αποκλεισμό και οικονομική ανέχεια τόσο στην ομάδα στόχο, όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η μεθοδολογία για την επίτευξη του στόχου της κάθε δράσης βασίζεται κυρίως στην επιτυχή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Χαρτογράφηση περιστατικών καρκίνου καθορισμένου ηλικιακού εύρους και χρονικού ορίζοντα για την αξιολόγηση του μεγέθους του προβλήματος
  • Διαμόρφωση διαύλων επικοινωνίας με την ομάδα στόχο, αξιοποιώντας σύγχρονες ΤΠΕ
  • Δημιουργία στοχευμένων παρεμβάσεων στην ομάδα στόχο για την ενημέρωση και ενεργοποίηση τους σχετικά με τα δικαιώματά τους
  • Οργάνωση συμβουλευτικής βοήθειας στην ομάδα στόχο, βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων καταγραφής και αντιμετώπισης περιστατικών
K3 Δράσεις
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ3

ΙΔΕΑ: Τα αρχεία υγείας σου… στα δάκτυλα σου (app)

Το Κ3 σε βοηθά να συλλέξεις και να διαχειριστείς όσα σε αφορούν στην διαδρομή της ασθενείας σου. Σε βοηθά να έχεις τον έλεγχο των δεδομένων της υγείας σου όταν πραγματικά τον χρειάζεσαι.

Η δουλειά μας βασίζεται στον επαγγελματικό εθελοντισμό μέσω του οποίου μπορεί κανείς να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ενός ασθενούς με καινοτομία και έρευνα. Αναπτύξαμε μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά (διαθέσιμη σε smartphone και tablet, για Android και iOS) που προσφέρει ένα πλήρες, διανεμημένο και συνεργατικό Προσωπικό Βοηθό Υγείας.

Kapa-3-application

ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ

Έλεγχος των Δικαιωμάτων σου & Παροχών Υγείας.

Ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να έχουν τον έλεγχο των διοικητικών τους δεδομένων.

Τα διοικητικά σου αρχεία
οπουδήποτε & οποιαδήποτε στιγμή

Εντοπισμός των δεδομένων
που χρειάζεσαι περισσότερο

Ταυτόχρονη ενημέρωση site – app
μέσω αποστολής καθημερινών ειδοποιήσεων

Απευθείας αποστολή αιτήματος/ερωτήματος
μέσω site – app

Κ3 app
Κ3 app

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ SHOP:

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ αποτελούν:

Η ανάπτυξη και η επικύρωση ψηφιακών εφαρμογών για τη δημιουργία πλαισίου λειτουργίας μιας σύγχρονης πλατφόρμας για την ενημέρωση της ομάδας στόχου, για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών πρόνοιας και δράσεων που τους αφορούν, για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα κριτήρια αξιολόγησης.

Η παραλαβή δεδομένων για αξιολόγηση και διεκπεραίωση σχετικών αιτήσεων από ομάδα επαγγελματιών υγείας.

Η έκδοση και παροχή προς την αρμόδια υπηρεσία και προς τον ενδιαφερόμενο των αιτημάτων του τελευταίου αναφορικά με τον τύπο των θεμάτων του.

Η real-time ενημέρωση τους για την πορεία του αιτήματος τους

Η εξυπηρέτηση τηλεφωνικά, ηλκτρονικά, με φυσική παρουσία και μέσω site – app

 

μαθετε περισσοτερα

Η πρόταση του Κ3 για αξιοποίηση της ψηφιακής εφαρμογής δύναται να αποτελέσει καθοριστικό εργαλείο προσβασιμότητας, παρέχοντας ολιστική και εξατομικευμένη καθοδήγηση στους ασθενείς με καρκίνο.

Η καινοτομία της ιδέας έγκειται στο ότι για πρώτη φορά λειτουργεί ένας Προσωπικός Βοηθός Υγείας που προσφέρει ολοκληρωμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των καρκινοπαθών, των φροντιστών και των οικογενειών τους, αίροντας εμπόδια γραφειοκρατικών διαδικασιών και ακολουθώντας πρακτικές χρηστής διακυβέρνησης και διακίνησης ιδεών και πληροφοριών με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η ομάδα επαγγελματιών υγείας του Κ3 ενημερώνει, καθοδηγεί και διεκπεραιώνει κάθε αίτημα, που αντιστοιχεί σε έναν φάκελο ασθενούς προς επεξεργασία. Ταυτόχρονα, υπάρχει ενημέρωση του ωφελούμενου σε όλα τα στάδια, για όλα τα δικαιολογητικά καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης. Μέσω καθημερινών ειδοποιήσεων, όλοι οι χρήστες πληροφορούνται για την επικαιρότητα και όσα τους αφορούν άμεσα και έγκυρα.

Το 2020 το Κ3 επιλέχτηκε από πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» που αποτελεί τη σύμπραξη 8 Ιδρυμάτων της χώρας που υποστηρίζουν την υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου. Η επιλογή αυτή αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για την όλη προσπαθεια. Η ενταξή μας στην θεματική ενότητα “Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας” από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, παραλληλα με την χρηματοδότηση μας έδωσε την δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), που υλοποιήθηκαν από το Social Dynamo, μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Η δράση “Προσωπικός Βοηθός Υγείας” Ογκολογικού ασθενούς βραβεύτηκε το 2021 ως η πρώτη εφαρμογή  για δράσεις συνέργειας υπέρ των ασθενών από την εταιρεία Boussias Conferences στο Patient Partnership Awards 2021. Για την ομάδα του Κ3 αυτή η διάκριση δεν φτάνει μόνο ως επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης με την οποία έχουμε αγκαλιάσει και εργαστεί πάνω στο εγχείρημα, αλλά και ως μια ανεκτίμητη ζωογόνος πηγή που τροφοδοτεί τον Οργανισμό με δύναμη, ικανοποίηση και σιγουριά συστατικά απαραίτητα για τα επόμενα βήματα μας.

Σήμερα, ο Προσωπικός Βοηθός Υγείας συνεχίζει να εξελίσσεται και να καινοτομεί. Την  δράση πλέον έχει αναλάβει αποκλειστικά η επιστημονική ομάδα του Κ3, η οποία εργάζεται συνεχώς για την αναβάθμιση του με κάθε τρόπο, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και συνεπώς την βελτίωση της ποιότητα ζωής.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Δωρεές

Κάνε μία Δωρεά

Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άνθρωπο που νοσεί, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι δωρεές σας μας βοηθούν να το πετύχουμε.

Γίνε Εθελοντής

Δώσε αξία στις πράξεις σου. Γίνε εθελοντής στο Κ3. Μπορείς να προσφέρεις.