Ραδιοφωνική Καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου της ΕΟΠΕ

Στον αέρα από σήμερα η πανελλαδική ραδιοφωνική καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου της ΕΟΠΕ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, 4 Φεβρουαρίου 2023, η ΕΟΠΕ φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου και διαμηνύει τη σημασία της πρόληψης.

Μέσα από 4 ξεχωριστά μηνύματα, η ΕΟΠΕ περνάει το μήνυμα της πρόληψης. Ένα ηχηρό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα μέσα από το ραδιόφωνο.

Είναι αλήθεια ότι επικρατεί μια αυξημένη κινδυνολογία γύρω από τον καρκίνο, με διάφορες υπερβολές που προκαλούν φόβο γύρω από αυτό το θέμα.

Η κινδυνολογία μάλιστα πολλές φορές φτάνει σε τέτοιο σημείο υπερβολής, έτσι ώστε να μην είναι πιστευτή και δυστυχώς η αντίδραση του κόσμου είναι ότι σταματάει να “ακούει” οτιδήποτε σχετικό και έτσι αποδυναμώνεται ακόμα και η σωστή πληροφόρηση.Ως ΕΟΠΕ οφείλουμε και είναι χρέος μας να περάσουμε το σωστό μήνυμα.

Τασσόμαστε ενάντια στην περιττή κινδυνολογία και το φόβο και ενημερώνουμε τον κόσμο για μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια που καλό είναι να ακούσουν όλοι: ισχύει ότι το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί με κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Και αυτό είναι ένα καλό νέο που πρέπει όλοι να το ακούσουμε. Η καμπάνια καλεί το κοινό να εντάξει στη ζωή του την σωματική δραστηριότητα, την υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει το αλκοόλ και να συνδράμει -ο καθένας με τον τρόπου- στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (και φυσικά να μην παραλείπει τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις).

Ας κρατήσουμε τον καρκίνο, όσο γίνεται, μακριά από μας.

Ευχαριστούμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη που μας έδωσε τη φωνή του για να ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ ένα τόσο σημαντικό μήνυμα, καθώς και την Αγγελική Δημητρακοπούλου, Ελένη Καρακάση, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Λευτέρη Ελευθερίου.

https://www.hesmo.gr/el/ενημερωση/τελευταία-νέα/591-ραδιοφωνική-καμπάνια-ενημέρωσης-για-την-πρόληψη-του-καρκίνου-της-εοπε

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *