Οδηγός ασθενών για τους καρκινικούς βιοδείκτες- από την ΕΛΛΟΚ

Ο Οδηγός ασθενών για τους καρκινικούς βιοδείκτες είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (European Cancer Patient Coalition – ECPC), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για ευαισθητοποίηση σχετικά με την εξατομικευμένη ιατρική στον καρκίνο.
Η μετάφραση, επιμέλεια, επιχώρια προσαρμογή και έκδοση του εντύπου “Οδηγός Ασθενών για τους Καρκινικούς Βιοδείκτες” υλοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ με την ευγενική, άνευ όρων, χορηγία των εταιρειών Novartis Hellas A.E.B.Ε. & Roche Hellas S.A.
Στόχος του Οδηγού είναι να βοηθήσει τους ασθενείς που θα λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία και τους οικείους τους να κατανοήσουν καλύτερα τους ελέγχους καρκινικών βιοδεικτών που θα διαμορφώσουν το πλάνο θεραπείας τους.
Η ογκολογία ακριβείας, που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, είναι μία προσέγγιση που αξιοποιεί τα δεδομένα του καρκίνου του κάθε ασθενή, ώστε να διαμορφώσει μία εξατομικευμένη θεραπεία.
Άλλωστε, έχει αναδειχθεί ότι υπάρχει ποικιλία όχι μόνο μεταξύ των διαφορετικών τύπων καρκίνου, αλλά και μεταξύ ασθενών με τον ίδιο τύπο καρκίνου, ενώ έντονη είναι η ανάγκη για προσαρμογή της ογκολογικής φροντίδας στα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή.
Ο ασθενής πρέπει να έχει την εξατομικευμένη θεραπεία, όπως και ενημέρωση!
Ο Οδηγός για τους καρκινικούς βιοδείκτες είναι διαθέσιμος εδώ.
Για εξατομικευμένη ενημέρωση για επιδόματα / εργασιακά / φορολογικά / απαλλαγές & παροχές μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας  με το Κάπα3. 
 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *