Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR) μας προτείνει έναν απλό εμπειρικό κανόνα για την μείωση του καρκίνου

Το New American Plate προτείνει σταδιακές αλλαγές για τη δημιουργία πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Η πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών στη διατροφή και στον τρόπο ζωής από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμη και αποθαρρυντική αν αποτύχετε να το τηρήσετε. Αλλά η εστίαση σε μικρά βήματα με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες βελτιώσεις στην υγεία.

Τα κλειδιά για το New American Plate είναι απλά: μερίδα και αναλογία .

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την πρωτοβουλία New American Plate που αναπτύχθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη δημόσια εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τον κίνδυνο καρκίνου. Αντί να εστιάζει σε μια ιδανική διατροφή για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, η AICR έχει αναπτύξει έναν οπτικό εμπειρικό κανόνα για την επιλογή πιο υγιεινών γευμάτων: ένα πιάτο δείπνου που μεταβαίνει από το τυπικό αμερικανικό γεύμα γεμάτο με κρέας και πατάτες σε κάτι πιο υγιεινό.

«Το αναφερόμαστε ως η Νέα μας Αρχή Αμερικάνικου Πιάτου», λέει η Sheena Patel, διευθύντρια διατροφικών προγραμμάτων στην AICR, «γεμίζοντας ουσιαστικά τα δύο τρίτα ή περισσότερο του πιάτου σας με αυτές τις πολύχρωμες φυτικές τροφές όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και μετά γεμίζοντας το ένα τρίτο ή λιγότερο του πιάτου σας με ζωικές τροφές».

Ένα παράδειγμα πλάκας στην ιστοσελίδα AICR διαθέτει ένα μικρό μέρος του κοτόπουλου με το καστανό ρύζι, ντομάτες, πιπεριές και μπρόκολο συμπληρώνοντας την πλάκα. Αλλά είναι σημαντικό, το AICR δεν μοντελοποιεί απλώς πώς μπορεί να μοιάζει ένα ιδανικό πιάτο από την άποψη της πρόληψης του καρκίνου. Προσφέρει επίσης ένα μεταβατικό πιάτο, ένα παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν να τρώνε πιο υγιεινά χωρίς να αλλάξουν ολόκληρο το διατροφικό τους στυλ από τη μια μέρα στην άλλη

Ξεκινήστε με αυτό το πιάτο με κρέας και πουρέ πατάτας. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει συσχετιστεί με κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, επομένως θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με το να κόβετε το μέγεθος μιας μπριζόλας στη μέση από 12 σε 6 ουγγιές. Οι φυτικές ίνες από ολόκληρους κόκκους έχει συσχετισθεί με μια μείωση σε ορθοκολικό καρκίνο κινδύνου-AICR συνιστά 30 γραμμάρια ή περισσότερο των διαιτητικών ινών ανά ημέρα-έτσι θα μπορούσε να αντικαταστήσει πουρέ πατάτας με ολόκληρους κόκκους καφέ ρύζι. Αυτό εξακολουθεί να μην είναι το ιδανικό πιάτο δείπνου από την άποψη της πρόληψης του καρκίνου, αλλά οι σταδιακές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου μπορούν να προστεθούν.

Το New American Plate είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να αρχίσουν να βελτιώνουν τη δίαιτά τους, λέει η ογκολόγος διαιτολόγος Angela Hummel, η οποία χρησιμοποίησε την ιδέα με τους ασθενείς της ενώ εξασκούσε στο Ινστιτούτο Καρκίνου Geisinger στο Danville της Πενσυλβάνια. Αυτή τη στιγμή συμβουλεύεται για την AICR.​

New American Plate

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *