ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Και τώρα…; Αγωνιζόμαστε!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Και τώρα…; Αγωνιζόμαστε!»

Mια θεατρική παράσταση γεμάτη νόημα και ελπίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στο αμφιθέατρο του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», αφιερωμένη στα δύο χρόνια λειτουργίας, προσφοράς και προόδου της Μ.Η.Ν «Ν. Κούρκουλος». 

Σε μια προσπάθεια όπου η σύνθεση, η σκηνοθεσία και η δημιουργία μιλούν για τους ταπεινούς και αόρατους ασθενείς και φροντιστές, σε μια προσπάθεια όπου η καλοσύνη και το κουράγιο αναδεικνύουν την ουσιαστική αξία της καλοσύνης, η πρόταση του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών-Κάπα3 για ένα θεατρικό μέσα στο αμφιθέατρο του μεγαλύτερου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη ήταν μια πρόταση παραδειγματικής λειτουργίας και συνεργασίας, δημόσιου φορέα υγείας και πολιτιστικού οργανισμού.

Κύριοι στόχοι της σύμπραξης ήταν η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης, στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, στην καταπολέμηση του στίγματος της νόσου και στην προώθηση της κοινωνικής σύνδεσης, μεταξύ ασθενών και μη, μέσω της Τέχνης.

Στην παράσταση παρευρέθηκε η κ. Μαριάννα Λάτση, χορηγός της μονάδας Μ.Η.Ν «Ν. Κούρκουλος» στην Πυλαία, η οποία παρακολούθησε το έργο και έλαβε εγκάρδιες ευχαριστίες από τους παρευρισκόμενους για την πολύτιμη δωρεά της.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, σημειώνοντας: «Αισθάνομαι τυχερή που άνθρωποι αυτής της ποιότητας ανέλαβαν αυτό το σημαντικό έργο. Όπως εγώ εισπράττω το ευχαριστώ από τις ματιές αυτών των ανθρώπων, καθημερινά εισπράττετε κι εσείς τις ευχαριστίες του κόσμου που παλεύουν για την υγεία τους».


Η Διοικήτρια του Θεαγενείου Δρ. Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την συνεργασία μας, έκανε αναδρομή στην εποχή που το έργο της δημιουργίας της Μονάδας ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο, λέγοντας πως τις δυσκολίες που προέκυπταν τις κέρδισε η επιθυμία όλων, ώστε αυτή να πάρει σάρκα και οστά. «Τα ωραιότερα θαύματα γίνονται εκεί που δεν το περιμένεις»

Στο τέλος της παράστασης, η κα Φουρναράκη Στέλλα, ηθοποιός και σκηνοθέτης, εκπροσωπώντας την Εταιρεία Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, ευχαρίστησε θερμά το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3 που αποτέλεσε την πρώτη επαφή με τον συγγραφέα και το έργο, την κα Μαριάννα Λάτση για την τιμή να παρευρεθεί, και το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» για τη ζεστή φιλοξενία.

Ως Κάπα3, χαιρόμαστε και συγκινούμαστε βαθύτατα που καταφέραμε να είμαστε η αιτία σύμπλευσης και υλοποίησης μιας ακόμη τόσο ανθρώπινης δράσης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και εμπειρία από να μοιραστείς την δική σου εμπειρία με ένα ασθενή. Μεγαλύτερη τιμή από το να εκφράσεις τις σκέψεις και το αίσθημα του άλλου, πάνω στην σκηνή.
Δεν μπορείς να πεις ψέματα για τον πόνο.

Άλλωστε «Όλοι είμαστε εν δυνάμει ασθενείς».

Κατεβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *