Συμμετοχή του Καπα3 στην εσπερίδα “Εθελοντισμός και Ψυχικη Υγεία” της HELP ELLAS

Με χαρά το Κεντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών,Καπα3 συμμετείχε στην εσπερίδα της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS με θέμα: «Εθελοντισμός και την Ψυχική Υγεία» που  πραγματοποιήθηκε 8.3.2023 στο Δημαρχείο της Κηφισιάς και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπ. Υγείας.
Το Κέντρο εκπροσώπησε η Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Καπα3 κα Μπίστα Ευαγγελή όπου έκανε αναφορά στις δράσεις του Οργανισμού ,στο μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο που έχει επιτευχθεί τα 3 χρόνια λειτουργίας του, στην ομάδα του Καπα3, στους πολυτιμους εθελοντές και συνεργάτες μας ,ενώ ανέπτυξε την εμπειρία μας στην Εκπαιδευση αναδεικνυοντας τα οφέλη του εθελοντισμού στην ψυχικη υγεία όλων μας.
Την συζήτηση συντόνισε η καταξιωμένη συνάδελφος Βίκυ Φλέσσα. Συμμετείχαν εκτός του Κ3 – Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών ακόμα ομιλητές από τους φορείς:
Ακαδημία Εθελοντισμού HelpHellas
Iasis Amke Athens
ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ
Καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές όπως η κα. Λίλη Αναγνωστοπούλου Ψυχολόγος –Διεθνής Εκπαιδεύτρια Ψυχοθεραπείας και ο κ. Νίκος Βακάνδιος Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
Η εσπερίδα κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών απλών πολιτών, εκπροσώπων φορέων , αλλά και Τοπικών αρχόντων όπως ήταν: ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Περιβάλλοντος –Πρασίνου & Εθελοντισμού εκπαιδευτικός στο επάγγελμα κ. Γιώργος Σκορδίλης και οι δυο χαιρέτισαν την εκδήλωση.
Ακόμα συμμετείχαν η Δημοτική Σύμβουλος και δημοσιογράφος κα Νίνα Βλάχου, η Αντιπεριφερειαρχής Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη που μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειαρχή Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, καθώς και ο Αντιπεριφερειαρχής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, γιατρός κ. Ιωάννης Κεχρής, η Φωτεινή Βρύνα Πρόεδρος του παρατήματος της Παναθηναϊκής Αγίας Παρασκευής Χαλανδρίου & Επιστημονική υπεύθυνη αυτής και νυν Αναπλ. Διοικητής του «Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα»
Όλοι, ομιλητές, παρευρισκόμενοι και συμμετέχοντες στο πέρας της εκδήλωσης συμφώνησαν στο πλαίσιο της συζήτησης, που ακολούθησε ότι το κίνημα του εθελοντισμού, που άνθισε πριν 20 χρόνια με τους Ολυμπιακούς αγώνες και είναι γνώριμο χάρισμα των Ελλήνων χρειάζεται συντονισμό και εκπαίδευση ανάλογη με εκείνη που επικρατεί στο εξωτερικό.

Η συνεργασία μας με φορείς εθελοντισμού και προσφοράς είναι για μας,θεμέλειος λίθος στην  υποστήριξη των ασθενών και του περιβαλλοντος τους. Ευχαριστούμε θερμά την Ακαδημία Εθελοντισμού HelpHellas για την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τον Οργανισμό μας.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *