Πανελλήνια μελέτη σχετικά με τις ανάγκες επανένταξης, αποκατάστασης και ποιότητα ζωής επιζώντων καρκινοπαθών

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, πιστό στις συνεργασίες με νόημα, και αποστολή την ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων του ογκολογικού ασθενους, διενεργεί μελέτη  με κύριο στόχο τη διερεύνηση των αναγκών αποκατάστασης, επανένταξης καθώς και της ποιότητας ζωής των ατόμων που επιβίωσαν από καρκίνο.

Σε συνεργασία με το  «Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην φροντίδα τραύματος και στην ασφάλεια ασθενή – ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Διευθύντρια του κα Μαλλιαρού Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Επαγγελματικής Υγείας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευσης και Ερευνας στην φροντίδα τραύματος και στην ασφάλεια ασθενή.

Το “ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ” έχει ως στόχο να παρέχει εξειδικευμένη, προηγμένη εκπαίδευση στο τραύμα, ενισχύοντας τις δεξιότητές διαχείρισης του, επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενους να εργάζονται ανεξάρτητα αλλά και ως μέλη της υγειονομικής ομάδας στη φροντίδα τραύματος και στην ασφάλεια ασθενή.

Βασικοί πυλώνες του Εργαστηρίου αποτελούν:

  • Εκπαίδευση φοιτητών και επαγγελματιών υγείας – διαχείριση
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα
  • Εκπόνηση μελετών – σχετιζόμενες με διαχείριση τραύματος και ασφάλεια ασθενούς
  • Παροχή σεμιναρίων – εξειδικευμένων και πιστοποιημένων
  • Διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων

Η συμμετοχή όλων των ογκολογικών ασθενών στην έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η ανάλυση των στοιχείων θα βοηθήσει στη περαιτέρω κατανόηση της επιρροής της κακής ποιότητας ζωής, ύπνου και ψυχικής υγείας των φοιτητών ως εμπόδιο στην επιτυχή διαδικασία των εξετάσεων.

Η έρευνα είναι ανώνυμη και οι απαντήσεις θα είναι αυστηρά κωδικοποιημένες και μη αναγνωρίσιμες. Όλα τα δεδομένα θα αποθηκευτούν, αναλυθούν και αναφερθούν με βάση τη νομοθεσία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Για την ομάδα του Καπα3, η προώθηση μιας τέτοιας έρευνας, που αφορά στους επιζώντες καρκινοπαθείς ασθενείς με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Σας προσκαλούμε όλους, λοιπόν, να συμμετάσχετε στην έρευνα και να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά έτσι στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των επιζώντων καρκινοπαθών, την αποκατάσταση και επανένταξη, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους εν γένει.   

https://forms.gle/6h1EAT4eHEKzUQe46

 

Περισσότερα :

Website: https://www.frontiersin.org/research-topics/42374/psychosocial-work-environment-during-the-covid-19-pandemic

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *