Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – Αίτησεις από 1/6/2024 έως και 9/6/2024.

Στις 31 Μαΐου δημοσιεύθηκε στον Εφημερίδα Κυβερνήσεως το ΦΕΚ Β΄ 3071/31-5-2024, σχετικά με τις αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό.

Το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δαπανεί 50.000.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος.

Σκοπός της δράσης η αναβάθμιση της ποιότητας της δυναμικής της οικογένειας και του εργατικού δυναμικού.

Οι αιτήσεις ισχύουν από 1/6/2024 έως και 9/6/2024.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
  • ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ και συνεχόμενη διάρκεια ανεργίας τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την προθεσμία λήξης των αιτήσεων

Προσοχή:

Για τις κατηγορίες δικαιούχων (i) και (ii) και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων μέχρι δώδεκα (12) μήνες στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της ως άνω κατηγορίας (iii) δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000,00€.

Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων άνω των δώδεκα (12) μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της ως άνω κατηγορίας (iii) δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης που εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 79 του ν. 4756/2020 (Α’ 235), περί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, όπως εκάστοτε ισχύει, βάσει των οριζόμενων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4921/2022 (Α’ 75).

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:

  • τέκνα των δικαιούχων από 5 έως 18 έτη
  • τέκνα των δικαιούχων από 18 έτη και πάνω, άμεσα ασφαλισμένα στον δικαιούχο με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω, ισοβίως, χωρίς ημέρες εργασίας
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών,
  • οι συνοδοί των δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α’ έως γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας, η οποία βεβαιώνεται από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.

Η διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους δώδεκα (12) μήνες, ενώ η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ανέρχεται από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις, για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

  • των νήσων Λέσβου, Λέρου, Χίου, Κω, Σάμου με διαμονή έως δέκα (10) διανυκτερεύσεων
  • των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας και των Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσα, Λάρισας, Τρικάλων, Έβρου με διαμονή έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεων.

Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονική αίτηση στη ΔΥΠΑ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονται στους 300.000. Μετά το πέρας της υποβολής αιτήσεων, ΔΥΠΑ θα επεξεργαστεί τις αιτήσεις και με βάση τη μοριοδότηση του αιτούντα, θα προχωρήσει σε έγκριση ή απόρριψη του αιτήματος.

Η μοριοδότηση με κριτήριο την κατοχή Πιστοποίησης Αναπηρίας από 50% και άνω, είναι 50 μόρια.

Δείτε παρακάτω την πρόσκληση του gov.gr:

https://www.gov.gr/ipiresies/politismos-athletismos-kai-tourismos/tourismos/koinonikos-tourismos

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα το ΦΕΚ, εδώ:

https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20240203071

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *