Οι φαρμακοποιοί είναι το κλειδί για τον εμβολιασμό στο ευρύ κοινό

Τους τρόπους με τους οποίους οι φαρμακοποιοί μπορούν να πείσουν τους πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και να τους απαλλάξουν από τις όποιες ανησυχίες τους περιγράφονται στη νέα εργαλειοθήκη της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP).

Το έγγραφο περιλαμβάνει λεπτομερείς προσεγγίσεις για την απευθείας επικοινωνία με τον διστακτικό πολίτη και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Επίσης παρέχει παραδείγματα επιτυχημένων εκστρατειών εμβολιασμού και οδηγίες για τη συμβουλευτική σχετικά με τα διάφορα είδη εμβολίων, π.χ. κατά της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα.

Ο ΠΟΥ έχει κατατάξει τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια μεταξύ των 10 κορυφαίων απειλών για την παγκόσμια υγεία και ήδη παρατηρούνται προβλήματα στη συνέχιση των εμβολιαστικών προγραμμάτων και αύξηση των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας και ιλαράς, όπως επισημαίνει ο Gonçalo Sousa Pinto, ένας από τους συντάκτες του εγγράφου και επικεφαλής του μετασχηματισμού της φαρμακευτικής πρακτικής στη FIP.

«Οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να παίξουν ένα μοναδικό ρόλο στην προώθηση της ανοσοποίησης λόγω των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αλλά και γιατί θεωρούνται αξιόπιστοι και προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό. Μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια αντίδραση ενάντια στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές επιδημίες, προωθώντας μια ασθενοκεντρική και εξατομικευμένη προσέγγιση σχετικά με τον εμβολιασμό και βελτιώνοντας την εμβολιαστική κάλυψη», δήλωσε η Δρ Amy Chan, συντάκτης της εργαλειοθήκης και ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία.

https://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-f/fip-oi-farmakopoioi-mporoyn-na-peisoyn-/24663

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *