Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τις γυναίκες

Δωρεάν εξετάσεις θα ξεκινήσουν από το τέλος Μαρτίου για τις ασφαλισμένες του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η αρχή θα γίνει με τον γυναικείο πληθυσμό χωρίς προς ώρας να έχει αποσαφηνισθεί ποιες ηλικίες θα αφορά.Πάντως οι πρώτες δωρεάν εξετάσεις θα είναι μαστογραφίες τις οποίες οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να τις κάνουν σε ιδιωτικές δομές χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή.Όσες πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια που θα ορισθούν από το υπουργείο Υγείας θα λαμβάνουν ένα απλό sms  και θα μπορεί να κλεισθεί ραντεβού σε ιδιωτική μονάδα υγείας για τη μαστογραφία.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας, στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα στη μαστογραφία θα ακολουθεί ειδική εξέταση από ιδιώτη γιατρό επίσης δωρεάν για την ασφαλισμένη. Μάλιστα έχει προβλεφθεί ότι θα δοθεί επιπλέον κονδύλι μέσω ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς που θα χρειασθεί να εξετάσουν ασφαλισμένες που θα παρουσιάσουν ύποπτα ευρήματα στην μαστογραφία.Να σημειωθεί ότι τόσο οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις όσο και οι επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς θα αποζημιωθούν χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις από τον ΕΟΠΥΥ δηλαδή χωρίς rebate και clawback.

Για τον μήνα Μάρτιο όμως εντός Αττικής Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου .

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 ξεκίνησε στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ”, προσφέροντας σε όλες τις γυναίκες μονίμους κατοίκους του Δήμου την δυνατότητα να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ με ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Στις γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπανικολάου με την νέα μέθοδο υγρής φάσης (thin prep) και επιπλέον θα γίνεται ταυτοποίηση του ιού HPV.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενες να προγραμματίσουν εγκαίρως το ραντεβού τους, μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με την γραμματεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στα τηλέφωνα : 210-3620831-32.

Τέλος στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Παλλήνης και ο σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου “Οι Αγίοι Αναργύροι”παρέχουν την δυνατότητα σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες να κάνουν δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας.

Οι γυναίκες που πληρουν τις προυποθέμπορουν στις σεις που έχουν τεθεί – γυναίκες άπορες ,ανασφάλιστες να έχουν ένα πολυτιμο ραντεβού .- στις 18 Μαρτίου 2022 ημέρα Παρασκευή .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 -69 ετών και ειναι απαραίτητη η εγγραφή τους στα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Παλλήνης.Οι ενδιαφερόμενες για ραντεβού και πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω γραφεία κατα τις ώρες 9:00 – 13:00.

Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α) Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης .Τηλέφωνα : 2132031604, 2132031606, 213231610 Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης Υψηλάντου 3 . Τηλέφωνα : 210-6668888 , 210-6668944

 

Περισσότερα :

Πηγή: healthreport.gr

https://ellio.gr/wp-content/uploads/2022/03/Πρόσκληση-γυναικών-Δ_Μοσχάτου-Ταύρου-β-φάση.pd

fhttps://ellio.gr/wp-content/uploads/2022/03/Δ_Τ-έναρξης-β-φάσης-Δ_Μοσχάτου.pdf

http://www.pallini.gr/

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *