Προτάσεις τέχνης για τις καλοκαιρινές διακοπές

Σε μια Ελλάδα γεμάτη Τέχνη όλοι εμείς έχουμε την ευκαιρία να δούμε

Γλυπτά εκεί που κάνουμε διακοπές

Μεγάλοι γλύπτες έλληνες και ξένοι έχουν κληθεί κατά καιρούς να “επέμβουν” στο φυσικό τοπίο με το δικό τους έργο που είτε θα τιμά ένα από τα στοιχεία της φύσης, είτε θα καθρεφτίζει και θα εντείνει την ομορφιά του φυσικού τοπίου, είτε θα βρίσκεται εκεί ως ενθύμιο μιας μεγάλης στιγμής.

Εμείς συλλέξαμε μερικά που μπορείτε να δείτε σε διάφορους θερινούς και μη προορισμούς στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο!

Στην ακρογιαλιά της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, απέναντι από την αναπλασθείσα πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης, μεταφέρθηκε το γλυπτό με τίτλο «Ξωτικό της θάλασσας», του Διονύση Γερολυμάτου, από τη μαρίνα, όπου ήταν τοποθετημένο. Το γλυπτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του συμποσίου γλυπτικής «Καλαμάτα 2000» και πλέον, βρίσκεται δίπλα στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, εδραζόμενο στα βότσαλα.

«Les Voyageurs», Bruno Catalano, Μασσαλία, Γαλλία.
Το γλυπτό αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να θυμίζει στον ταξιδιώτη όσα αναπόφευκτα αφήνει πίσω του όταν εγκαταλείπει τον τόπο του για νέα εδάφη και νέες εμπειρίες. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά.

Έγινε τόσο δημοφιλές που αποτελεί πλέον ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της πόλης. Οι ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου.Συντροφεύει περιπατητές και ποδηλάτες στην καθημερινή τους βόλτα στην Παραλία.

Οι σκέψεις του Πινόκιο του Kim Bongsoo. Ένας Πινόκιο που σκέπτεται δίπλα στη θάλασσα και σας καλεί να σκεφτείτε μαζί του, να πετάξετε βότσαλα και να θυμάστε πως τις καλύτερες ιδέες τις έχει ο ορίζοντας.
Kim Bongsoo, Thoughts of Pinocchio, Sculpture by the Sea, Cottesloe 2019. Photo Clyde Yee

Έργα του μεγάλου δασκάλου Θεόδωρου Παπαγιάννη, στην όμορφη Μυτιλήνη και πιο συγκεκριμένα στην Ερεσσό από τα συμπόσια γλυπτικής, συντροφεύεουν περιπατητές και κολυμβητές, μα κυρίως είναι συντροφιά μόνιμη της θάλασσας.

Δείτε Περισσότερα :

https://ikastikos-kiklos.com/γλυπτά-εκεί-που-κάνουμε-διακοπές/?utm_source=OUTLOOK+%26+ESHOP+CONTACTS&utm_campaign=d2c5ed4a2c-GENIKO-SEP-NA-ENHMERWNOMAI_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_09b3982b04-d2c5ed4a2c-63488121

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *