Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών II

Τιμώντας την μέρα των #ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ #ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για τους ανθρώπους που νοσούν, οι ίδιοι οι ασθενείς έρχονται να μας επισημάνουν πως μόνο όλοι μαζί θα κάνουμε την διαφορά.

Ένα πρόγραμμα προάσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών, υλοποιείται για πρώτη φορά από το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, σε συνεργασία με το σύλλογο ΚΕΦΙ ΑΘΗΝΩΝ και την ευγενική χορηγία του ΤΙΜΑ Foundation,  δίνοντας την πραγματική εικόνα όσων αντιμετωπίζει ο άνθρωπος που νοσεί. Οι #μαρτυρίες των ωφελουμένων του προγράμματος, είναι για όλους μας ο καλύτερος οδηγός για δράσεις με ουσία.

Ο #ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΣ #ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟ!!

«Το όνομά μου είναι Λουκία. Νόσησα από καρκίνο του μαστού. Η ασθένειά μου, μου άφησε 67% ποσοστό αναπηρίας. Βιοπορίζομαι με μια σύνταξη των 313 ευρώ, την οποία και παίρνω από τον ΟΠΕΚΑ, αφού ειδικά καταρτισμένο προσωπικό, διαπίστωσε το μεγάλο ποσοστό αναπηρίας μου.Έχω χάσει τον άντρα μου από καρκίνο κι έχω δυο ανήλικα τέκνα, τα οποία δυσκολεύομαι να βοηθήσω, καθώς δε δύναμαι να εργαστώ. Αδυνατώ να ανταπεξέλθω στις οικονομικές μου υποχρεώσεις.

Απευθύνθηκα στο πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού. Τα κορίτσια της ομάδας, μου πρόσφεραν απλόχερα την πολύτιμη βοήθειά τους. Αρχικά, βρήκαν τη λύση σ’ένα ζήτημα, το οποίο με απασχολούσε πολύ. Κατόρθωσαν, λοιπόν, μετά από πολλές προσπάθειες να έρθουν σ΄ επικοινωνία με δικηγόρους, οι οποίοι μου τηλεφωνούσαν επίμονα για μια οφειλή του ποσού των 2000 ευρώ στη ΔΕΗ.

Η ομάδα κατάφερε να τακτοποιήσει το ζήτημα, με άτοκο διακανονισμό. Επιπλέον, ρύθμισαν τις οφειλές μου σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ κι έκαναν προσπάθειες να με εντάξουν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Παρότι ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ δεν ήταν στο όνομά μου, τα κορίτσια και πάλι τα κατάφεραν και τώρα δικαιούμαι μείωση στο λογαριασμό μου. Μου έβγαλαν, επίσης, κάρτα ελεύθερης μετακίνησης στα ΜΜΜ, με σκοπό να χρησιμοποιώ όλα τα μέσα, δωρεάν. Έκαναν προσπάθεια για μείωση Δημοτικών Τελών, ωστόσο οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως το ποσοστό αναπηρίας μου δεν ήταν αρκετό.

Τέλος, επειδή είμαι κάτοχος πτυχίου, απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ και στους εργασιακούς συμβούλους, με σκοπό να με βοηθήσουν, ώστε να εργαστώ ξανά. Η ομάδα του Προσωπικού Βοηθού με ενημέρωσε, με καθοδήγησε και εν τέλει έπραξε για μένα όλα όσα αγνοούσα αλλά δικαιούμουν.

iΑισθάνομαι τυχερή κι ευγνώμων που φώτισαν με την καλοπροαίρετη και ανιδιοτελή συμπεριφορά τους, τη δυσκολότερη περίοδο της ζωής μου.»

 Η Ομάδα του Κ3

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *