Δύο χρόνια Covid-19

Μετά από δύο χρόνια τεθλασμένης πολιτικής και ανάμεικτων  συναισθημάτων,αλλά και τρομερής απώλειας, κλείσιμο συνόρων και κατά διαστήματα κλειστά σχολεία, η ανθεκτικότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί. Για τους ηγέτες τους, αυτό θέτει ένα δίλημμα: Πώς μπορούν να επιβάλουν ακόμη περισσότερους περιορισμούς σε έναν εύθραυστο, εξουθενωμένο πληθυσμό μετά από τόσο αναγκαστικό χωρισμό;

Ωστόσο, η παραλλαγή του Omicron είναι μια θλιβερή υπενθύμιση ότι η εποχή του Covid απέχει πολύ από το να τελειώσει, καθώς σέρνεται σαν παλιές πληγές.

Οι υγειονομικές αρχές στη Δανία και τη Νορβηγία προειδοποίησαν χθες για απότομη αύξηση των κρουσμάτων Omicron, προβλέποντας ότι η νέα παραλλαγή σύντομα θα κυριαρχήσει και στις δύο χώρες. Η Αγγλία είχε ήδη αναφέρει παρόμοια ευρήματα.

Στις ΗΠΑ, ο Covid είναι πλέον υπεύθυνος για σχεδόν 800.000 θανάτους. Ένας στους 100 Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω έχει πεθάνει από τον ιό. Για άτομα κάτω των 65 ετών, αυτή η αναλογία είναι πιο κοντά στο 1 στα 1.400. Ο συνολικός αριθμός των γνωστών κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε χθες τα 50 εκατομμύρια.

Αναφέρεται: «Ξέρω ότι θα χειροτερέψει, δεν θα σταματήσει, η πανδημία θα γίνει πιο καταναλωτική», είπε η Natalia Shishkova, δασκάλα στη Μόσχα. «Είναι όλο χάος, σαν ταινία φαντασίας. Παρακολουθείς όλες αυτές τις ταινίες αποκάλυψης και συνειδητοποιείς ότι οι σεναριογράφοι τους ήταν πραγματικοί προφήτες».

Ακολουθούν οι τελευταίες ενημερώσεις και χάρτες της πανδημίας από το https://www.nytimes.com

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *