Από την Τετάρτη 22/12 έως και την Παρασκευή 31/12 η διάθεση των δύο δωρεάν self tests

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για δωρεάν διάθεση δύο self test σε όλους, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει πως βάσει ανακοίνωσης της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 22/12 και ώρα 8:00 έως και την Παρασκευή 31/12 και ώρα 20:00. Θα διανεμηθούν δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών.

Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Σε προηγούμενη ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ προς τους φαρμακευτικούς συλλογους επισημαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές πολιτών ότι άγνωστα σε αυτούς φαρμακεία (ακόμη και σε διαφορετική πόλη από τη δική τους) διέθεσαν self test με τον ΑΜΚΑ τους χωρίς οι ίδιοι να τα παραλάβουν. Και ακολουθεί σύσταση προς τους φαρμακοποιούς χρήστες του Συστήματος Διάθεσης Self Test, οι οποίοι θα πρέπει:

  • ελέγχουν τα ταυτοποιητικά στοιχεία του πολίτη πριν τη διάθεση (ειδικά όταν δεν τον γνωρίζουν)
  • αναζητούν τον πολίτη στο σύστημα με τον ΑΜΚΑ του και όχι με ονοματεπώνυμο (επιλογή που διαθέτουν ορισμένα λογισμικά φαρμακείων)

Σημειώνεται ότι οι διαθέσεις self test που καταχωρίζουν οι φαρμακοποιοί στο σύστημα ελέγχονται και όταν προκύπτει λάθος διάθεση μετά από αναφορά πολίτη, οι λάθος διαθέσεις ακυρώνονται και ενημερώνεται τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και το Υπουργείο Υγείας.

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=224222&utm_source=daily_newsletter&utm_medium=email&utm_content=top_news&utm_campaign=23/12/2021&smclient=3ef25751-ec76-11e6-8a95-0cc47a6bceb8

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *