Σε λειτουργία από την 1η Απριλίου τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα

Την 1η Απριλίου αρχίζουν τη λειτουργία τους τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Τα δύο κέντρα θα διαθέτουν 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκαν τα δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Ν. Χαρδαλιάς: Μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον στόχο

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την επιτροπή εμβολιασμών, ετοιμάστηκαν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα. Η συνεργασία μας και με τους δύο Δήμους είναι εξαιρετική. Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων».

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν στη στελέχωση των κέντρων αυτών και νομίζω ότι σταδιακά, βήμα-βήμα, είμαστε όλο και πιο κοντά στο μεγάλο στόχο που είναι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε, μέσα από το πρόγραμμα των εμβολιασμών, στην κανονικότητά μας. Η Πολιτική Προστασία, οι συναρμόδιοι φορείς δίνουν για άλλη μια φορά το δικό τους στίγμα, το δικό τους “παρών”. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από το υπουργείο Υγείας, από όλους τους εμπλεκόμενους, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος ανέφερε ότι καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια και από την Πολιτική Προστασία και από το υπουργείο Υγείας για την όσο το δυνατό ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και συμπλήρωσε: «Αποδείχθηκε ότι και σχέδιο είχαμε και έτοιμοι είμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον στόχο, μέσα από συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχέδιο που παρακολουθούμε δυναμικά, με μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα στα ζητήματα τα οποία προκύπτουν σε όλη την επικράτεια».

Μ. Θεμιστοκλέους: Άμεσα ενεργοποιούνται επιπλέον 272 Κέντρα Υγείας

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι άμεσα ενεργοποιούνται επιπλέον 272 Κέντρα Υγείας με τον συνολικό αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα να φθάνει σύντομα τα 1.073, ενώ σημείωσε ότι τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τα πρώτα ραντεβού.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τον Νίκο Χαρδαλιά εξέφρασαν οι δήμαρχοι Περιστερίου και Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Πηγή: liberal.gr

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *