Νέα μελέτη δείχνει ότι τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμα και σε ασθενείς με καρκίνο.

 

Νέα μελέτη του τμήματος Καρκίνος και Θρόμβωση INCERM U938 της Σχολής της Σορβόννης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ δείχνει πως τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμα και σε ασθενείς με καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα, στη μελέτη συμμετείχαν 200 άτομα, 100 υγειονομικοί και 100 ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο καρκίνος αποτελεί έναν από τους  συχνότερους λόγους πρόκλησης θρομβώσεων στον οργανισμο. 

Στους συμμετέχοντες έγιναν μετρήσεις σε μοριακούς δείκτες ενεργοποίησης της πήξης των κυττάρων που καλύπτουν την εσωτερική επιφάνεια των αγγείων πριν τον εμβολιασμό και 2-5 μετά από την πρώτη δόση. 

Απο τα δεδομένα προκύπτει πως τόσο στους υγειονομικούς όσο και  στους ασθενείς με καρκίνο δεν παρουσιάζεται σημαντική ενεργοποίηση της πήξης του αίματος, πράγμα που θα πυροδοτούσε την διαδικασία σχηματισμού θρόμβων.

Τονίζεται μάλιστα πως, ακόμα και άτομα τα οποία έχουν πάθει θρόμβωση στο παρελθόν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο χωρίς να φοβούνται για την υγεία τους.

Στο ερώτημα εάν η θρόμβωση μπορεί να προκύψει ύστερα από το διάστημα των 2-5 ημερών που εξετάστηκε στη μελέτη, οι ερευνητές απαντούν αρνητικά καθώς, τα εμβόλια εξαφανίζονται από τον οργανισμό μετά από λίγες μέρες. 

Αναφέρεται επίσης πως, αντίθετα με τη λειτουργία των εμβολίων mRNA, η μόλυνση του οργανισμού από κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει τροποποίηση των κυττάρων των αγγείων η οποία μπορεί, σε ποσοστό 25% να ανιχνευθεί στον οργανισμό εως και 2 μήνες μετα τη μόλυνση. 

Τέλος, σημειώνεται πως η μελέτη έχει γίνει και σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μετά τον εμβολιασμό, δηλαδή μετα τη δεύτερη δόση, πριν από αυτή και έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, με κοινά αποτελέσματα.

https://www.protagon.gr/themata/health/meleti-sorvonis-ekpa-ta-mrna-emvolia-den-prokaloun-thromvwsi-akomi-kai-se-ogkologikous-astheneis-44342394626 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *