Περπατήστε : Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή σας θα σας ευγνωμονούν για αυτό

Το περπάτημα είναι η πιο εύκολη μορφή άσκησης που μπορεί να κάνει κάποιος- δεν χρειάζεται εξοπλισμό ή ιδιαίτερη προσπάθεια. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λίγος μόνο χρόνος περπατήματος θα μπορούσε να προσφέρει στον οργανισμό μας πολλαπλά οφέλη όπως καλύτερο ύπνος, μειωμένο στρες, ακόμα και καλύτερη μνήμη! Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να ανεβάσει την διάθεση και την αυτοεκτίμησή του.

Πράγματι, οι Charles Darwin, Nietzsche και Αριστοτέλης έχουν υποστηρίξει ότι μέσω του περπατήματος κατάφεραν να οδηγηθούν σε σημαντικές ιδέες. Είναι βέβαια αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η άσκηση βοηθάει στην δημιουργικότητα. Κάπου εδώ θα τονίσουμε πέντε λόγους για τους οποίους είναι καλό να περπατάμε, εφόσον βέβαια μας το επιτρέπουν οι συνθήκες:

Περπατήστε για να θαυμάσετε τη φύση, τον ήλιο και τα δέντρα. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ένα διάλειμμα θα είναι ευεργετικό. Σκεφτείτε πόσα ακόμα υπάρχουν στον κόσμο να ανακαλύψετε και να μάθετε, όταν η πανδημία τελειώσει.

Περπατήστε για να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους. Προσκαλέστε στη βόλτα σας κάποιον φίλο ή και μέλος της οικογένειάς σας.

Περπατήστε για να μάθετε πράγματα. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας μπορείτε να ακούσετε ηχογραφημένα σεμινάρια ή την αγαπημένη σας εκπαιδευτική εκπομπή. Την ώρα που περπατάτε, θα πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη που είστε σε θέση να το κάνετε. Πολλοί άνθρωποι λόγω διάφορων συνθηκών (σωματικών, τοπικών, καιρικών) δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτό θα έπρεπε να σας δίνει κίνητρο και να νιώθετε-κατά κάποιον τρόπο-τυχεροί.

Τέλος, την ώρα του περιπάτου σας μπορείτε να είστε παραγωγικοί φροντίζοντας να φέρετε εις πέρας κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει μέσα στη μέρα. Για παράδειγμα να ηχογραφήσετε κάποιο άρθρο ή να φτιάξετε το πλάνο της επόμενης εβδομάδας.Όσα αναφέραμε παραπάνω θα μπορούσαν κάλλιστα να συνοψιστούν στην εξής πρόταση :

«Περπατήστε όταν μπορείτε, όπου μπορείτε. Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή σας θα σας ευγνωμονούν για αυτό!».

Πηγή : https://hbr.org/2021/02/dont-underestimate-the-power-of-a-walk

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *