Διακοπή Μεταφοράς Ασθενών από Όμορους Νομούς

Η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό, που έχουν αρχίσει να δίνουν νωρίτερα εξιτήρια για να καλυφθούν οι ανάγκες. Για να μπορέσουν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση, το ΕΚΑΒ αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις διακομιδές ασθενών με Covid-19 από όμορους νομούς. Η παύση αφορά τα νοσοκομεία της Χαλκίδας, Θήβας, Λιβαδειάς και Κορίνθου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επιβαρύνθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 12%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό αυξήθηκε σημαντικά ( περίπου των 300 ανά ημέρα).
Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «Σωτηρία»- το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς- είναι κατειλημμένα. Κατά την
επιχειρησιακή σύσκεψη του Σαββάτου αποφασίστηκε η παραχώρηση περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ (70). Πιο συγκεκριμένα οι νέες ΜΕΘ που θα δοθούν για περιστατικά COVID-19 σε νοσοκομεία της Αττικής και οι οποίες ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στις 340: 12 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», 9 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», 14 κλίνες ΜΕΘ στον τον Ερυθρό Σταυρό.
Μέσα από αυτή την ενέργεια εκτιμάται πως θα υπάρξει μια αποφόρτιση της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού πιο αποτελεσματικά και χωρίς περικοπές.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *