Παρουσία του Κάπα3 στο 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, η ομάδα του Κάπα3 παρακολούθησε το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη. 

«Το ανθρώπινο άγγιγμα στην ψηφιακή εποχή» που ήταν και ο τίτλος του φετινού συνεδρίου τόνισε στο έπακρο τη σημασία της ανθρώπινης επαφής σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας και άσκησης της ιατρική́ς πράξης. 

Πληθώρα εκπαιδευτικών διαλέξεων, αξιόλογων συζητήσεων και γνώσεων σε όλα τα τεκταινόμενα, στην έρευνα και στην τεχνολογία ήταν μερικά από όσα πρωτοστάτησαν. Μείζονος σημασίας αποτέλεσαν αναφορές γύρω από την επικοινωνία ιατρού -ασθενούς και την επίδραση της στη θεραπευτική σχέση, την ενσυναίσθηση των επαγγελματιών υγείας προς τους ασθενείς και το αντίστροφο, το άγχος και την αποθάρρυνση των ασθενών κατά την διάρκεια της νόσου, τους ηθικούς προβληματισμούς, καθώς και το «burn out» των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα.

Το ανθρώπινο άγγιγμα απαιτεί εγγύτητα. Η εγγύτητα όμως είναι «άθλημα» που προϋποθέτει ενσυναίσθηση, υπέρβαση δηλαδή του Εγώ και των τειχών που δημιουργεί.


Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, για την εξαιρετική διοργάνωση και την ευκαιρία να μοιραστούν γνώσεις και σκέψεις, τονίζοντας την θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας.   

«Δεν θεραπεύονται ασθένειες, αλλά άνθρωποι με τις δικές τους προσωπικότητες και επιθυμίες, οι οποίες οφείλουν να είναι απόλυτα σεβαστές».

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου, εδώ.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *