Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΚΑΠΑ3

Με απέραντη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΚΑΠΑ3, με αποστολή την προσφορά στους συνανθρώπους μας που  νοσούν με καρκίνο, θα συνεχίσει το δημιουργικό και το παραγωγικό του έργο, από τα νέα, σύγχρονα γραφεία του στην Κωστή Παλαμά 13, στην Αθήνα.

Το ΚΑΠΑ3, είναι οργανισμός ο οποίος σκοπό και στόχο έχει την στήριξη και ενημέρωση ανθρώπων που νοσούν με καρκίνο τόσο των ίδιων όσο και του περιβάλλοντός τους αναφορικά με την προσβασιμότητα τους, σε ευεργετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και την αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούν για αυτό το σκοπό σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πεποίθηση του οργανισμού και των μελών του, είναι ότι τα άτομα που νοσούν με καρκίνο και το περιβάλλον τους θα πρέπει να χαίρουν έγκυρης πληροφόρησης τη στιγμή που την χρειάζονται. Ο ιστότοπος του οργανισμού και η δωρεάν εφαρμογή kapa3 app (διαθέσιμη σε smartphone, tablet, Android και iOS), λειτουργούν ως οδηγός των συγκεκριμένων Δικαιωμάτων και Παροχών.

Η βελτίωση της ποιότητας των ασθενών με καρκίνο για τον οργανισμό ΚΑΠΑ3, μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Ομάδα ειδικών υποστηρίζει τους ασθενείς σε όλα τα διαδικαστικά θέματα εκτός και εντός νοσοκομείου. Η μέτρηση του κοινωνικού αντικτύπου είχε εξαιρετικά αποτελέσματα με 91% των ασθενών να δηλώνουν ότι η παρουσία του, συνέβαλε καθοριστικά στην διευκόλυνση της καθημερινότητα τους.

Οι Κινητές Ομάδες, λειτουργούν έχοντας με βάση το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εξυπηρετώντας όλη την περιοχή της Μακεδονίας – Θράκης και όχι μόνο, ενώ στόχος τους είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και η δημιουργία νέων προοπτικών για κοινωνική ενσωμάτωση, κοινωνική προστασία και απασχόληση. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε νέες ομάδες «Ενημέρωσης και Διαχειρίσης».

Οι Κινητές Μονάδες ξεκίνησαν το έργο τους με την ιδρυματική δωρέα του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος https://www.timafoundation.org/el/ που υποστηρίζει ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που συμβάλλουν στην κοινωνική βελτίωση δίνοντας έμφαση στην Τρίτη Ηλικία.

Ο Οργανισμός, στα 3 χρόνια λειτουργίας του απασχόλησε περισσότερα από 15 άτομα, ενώ υπήρξε η πρώτη προτίμηση στην επιλογή τελειόφοιτων επαγγελμάτων κοινωνικής υποστήριξης και όχι μόνο, στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης της πρακτικής τους άσκησης, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι ομάδες δράσεις και το δίκτυο του, με περισσότερους από 25 φοιτητές ανά διαστήματα. Επιπλέον, έχει προχωρήσει στη σύναψη συνεργασιών με Πανεπιστήμια στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο όπως επίσης και με ερευνητικά εργαστήρια ιατρικών τμημάτων των πανεπιστημίων της χώρας αλλά και του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια βελτίωσης αλλά και επιστημονικής προσέγγισης και τεκμηρίωσης των δράσεων και παρεχόμενων υπηρεσιών του σε ότι αφορά τους ασθενείς με καρκίνων σε όλη τη χώρα.

Με αφορμή την ενεργοποίηση των νέων γραφείων του οργανισμού και με κριτήριο τις ανάγκες των ωφελούμενων και των εργαζομένων του, γίνεται ένα ακόμη βήμα στην προαγωγή της ανάπτυξης και επέκτασης του δικτύου του, μέσα από σωστή συνεργασία, ευελιξία, ενδυνάμωση, εμπιστοσύνη και ισότητα. «Οι ωφελούμενοι και οι συνεργάτες του οργανισμού βρίσκουν υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, και έτσι ενθαρρύνονται να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους μέσα σε ένα περιβαλλον που οικοδομείται με βάση το όραμα και την αποστολή του Οργανισμού», ανέφερε σε δηλώσεις της, η κα Μπίστα Ευαγγελή, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Κάπα3. «Σε ένα περιβάλλον που ο κάθε ένας από εμάς αισθάνεται τη φροντίδα, τη στήριξη και την σύνδεση, έχοντας βαθιά αίσθηση του «ανήκειν» η ανάπτυξη του οργανισμού θεωρείται δεδομένη» πρόσθεσε.

Επιπλέον, η κα Μπίστα, τόνισε ότι, τα νέα γραφεία του οργανισμού, γίνονται πραγματικότητα με την πολύτιμη συμπαράσταση της εταιρείας «THENAMARIS» https://www.thenamaris.com την οποία και ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθειά της.

«Η προσφορά στο συνάνθρωπο, είναι σε πρώτο πλάνο για την εταιρία αφήνοντας ισχυρό, αδιάλειπτο, και θετικό κοινωνικό αποτύπωμα που ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε η ικανότητα να αντεπεξέρχονται στις προσκλήσεις, να προβλέπουν και να προσαρμόζονται στις θάλασσες και τις φουρτούνες αποτελεί εχέγγυο βιωσιμότητας για μας και σημαντικό συνοδοιπόρο στο έργο και την προσφορά του ΚΑΠΑ3» ανέφερε τέλος η κα Μπίστα.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *