Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 καλούνται να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες,  θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων και με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. Οι υποψήφιοι  θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».
 
Στο ΦΕΚ Β’ 6069 δημοσιεύτηκαν οι 105  σοβαρές παθήσεις που εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ’υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης με κωδικούς 1, 26, 39, 50 και 55, δεν θα εκδίδονται εφεξής, εφόσον πλέον αυτοί καταργούνται και ενσωματώνονται σε άλλους κωδικούς σύμφωνα με τον πίνακα παθήσεων.
 Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης που είχαν εκδοθεί από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ πριν από τις 31 Οκτωβρίου 2017 και προκειμένου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και εφεξής, πρέπει να επικαιροποιηθούν με βάση τον NEO ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ. Επομένως, όλα τα Πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από Ειδική Επταμελή Επιτροπή των συγκεκριμένων Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ μετά τις 31 Οκτωβρίου 2017, γίνονται δεκτά για την εισαγωγή πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: αποκλειστικά και μόνο για τους πασχοντες των παθήσεων που αναφέρονται στην παρακάτω εγκύκλιο απαιτείται να καταθέσουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά και Πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. που να έχει μόνιμη ισχύ ή άλλως να είναι σε ισχύ κατά την υποβολή της αίτησης στην Ειδική Επταμελή Επιτροπή προκειμένου να εκδοθεί το Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης από την εν λόγω Επιτροπή.
Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο, η οποία αναφέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης για την έκδοση πιστοποιητικών  για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις  για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 , την λίστα με τα 14 νοσοκομεία στα οποία συστήνονται οι Επταμελείς Επιτροπές  και περιλαμβάνει τον νέο πίνακα σοβαρών παθήσεων. Επιπλέον, περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες παθήσεις για τις οποίες  απαιτείται  οι υποψήφιοι να καταθέσουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων, τα δικαιολογητικά τους.

 

ΦΕΚ_6069_Β_ΚΥΑ_με_ΝΕΕΣ_ΠΑΘΗΣΕΙΣ_5_2022

Ενεργοποιηση_7μελων_επιτροπων_23-24_Εγκύκλιος.sign

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *