«Από τα βάθη νικήτριες. Μείνε ενήμερη, μείνε υγιής.» της Μαγδαληνής Βογιατζή

Στο τέλος του Οκτωβρίου, ενός μήνα που αποτέλεσε έναυσμα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, η οδοντίατρος και φωτογράφος Μαγδαληνή Βογιατζή, μοιράζεται το νέο έργο της, «Από τα βάθη νικήτριες. Μείνε ενήμερη, μείνε υγιής.», μια σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζονται τέσσερις ελληνίδες γυναίκες που έχουν κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Στις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν τον Σεπτέμβρη του 2021 στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά, αποτυπώνονται οι τέσσερις γυναίκες, αναδεικνύοντας τα σημάδια που “κέρδισαν” στη μάχη τους, προβάλλοντας μάλιστα και τις διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου.

Η ιδιαιτερότητα των φωτογραφιών έγκειται στο έντονο και δυνατό βλέμμα των γυναικών, που φανερώνει το θάρρος τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και αφύπνησης προς τις υπόλοιπες γυναίκες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το πρώτο είδος καρκίνου σε συχνότητα εμφάνισης στην Ελλάδα, με 5.000 νέα περιστατικά απο το 2012. Η πρόληψη και η πρόωρη διάγνωση αποτελούν πολύ σημαντικά “όπλα” για τις γυναίκες, καθώς, το ποσοστό της 5ετούς επιβίωσης για τη συγκεκριμένη νόσο έφτασε με βάση στατιστικά στοιχεία το 85% το 2010. 

https://www.ifocus.gr/magazine/presentation/3288-apo-ta-vathi-nikitries-meine-enimeri-meine-ygiis?dt=1636029802332

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *