Βελτίωση της επιβίωσης των καρκινοπαθών παγκοσμίως

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Έρευνας για τον Καρκίνο, διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί στον καρκίνο συζήτησαν στρατηγικές που θα επιτρέψουν στα αποτελέσματα της έρευνας να ωφελήσουν τα άτομα που ζουν με καρκίνο το συντομότερο δυνατό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Έρευνας για τον Καρκίνο γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου για να τονίσει πόσο θεμελιώδης είναι η έρευνα για τον καρκίνο στη βελτίωση της θεραπείας και των αποτελεσμάτων για τα άτομα που ζουν με καρκίνο.

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, έξι διεθνώς αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ογκολογίας και της έρευνας για τον καρκίνο – συμπεριλαμβανομένων πέντε από οργανώσεις μέλη του UICC – μοιράστηκαν εμπειρίες σχετικά με τον αντίκτυπο της έρευνας για τον καρκίνο στην επιβίωση και την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της βασίλισσας Letizia της Ισπανίας , Επίτιμου Προέδρου της Ισπανικής Ένωσης κατά του Καρκίνου (AECC) και του Επιστημονικού Ιδρύματος AECC, και συντονίστηκε από την Dr Julie Gralow , Chief Medical Officer for the American Society of Clinical Oncology, επίσης Οργάνωση μέλος UICC.

Η ομάδα απαρτιζόταν από τον καθηγητή Anil D’Cruz , Πρόεδρο της UICC. Dr Abubakar Bello , Πρόεδρος του Αφρικανικού Οργανισμού Έρευνας και Κατάρτισης στον Καρκίνο. Δρ Clariss Mathias , Πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας. Δρ Joan Seoane , Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα για τον Καρκίνο και Διευθυντής της Μεταφραστικής Έρευνας στο Ινστιτούτο Ογκολογίας Vall d’Hebron. και ο Δρ David Tuveson , Πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα για τον Καρκίνο.

Ο Δρ Χονγκ Γκουάν Σέο , Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου της Κορέας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά παρείχε ένα βίντεο σχετικά με τη δράση της Κορέας από τη δημιουργία του εθνικού της σχεδίου ελέγχου του καρκίνου πριν από 26 χρόνια για τη βελτίωση του ποσοστού ελέγχου και επιβίωσης του καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις στην έρευνα για τον καρκίνο και εξέτασαν στρατηγικές για την προώθηση των κλινικών αποτελεσμάτων και τη μείωση των τεράστιων ανισοτήτων που υπάρχουν στα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου μεταξύ των περιοχών σε όλο τον κόσμο.

Δύο βίντεο παρουσιάστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανάδειξη του επείγοντος στην αντιμετώπιση του ελέγχου του καρκίνου

https://www.uicc.org/news/improving-cancer-patients%E2%80%99-survival-worldwide

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *