Το Ισραήλ πρωτοπόρο στην μάχη κατά του Covid – 19. Σχεδιάζει τέταρτη δόση εμβολίου

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett ανακοίνωσε χθες ότι το Ισραήλ θα προσφέρει ένα τέταρτο εμβόλιο Covid-19 σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και σε ιατρικούς εργαζόμενους.

Το Ισραήλ ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του πρώτου γύρου εμβολιασμών κατά του Covid και αργότερα στη χορήγηση αναμνηστικών εμβόλων, και είναι η πρώτη χώρα που προσφέρει ένα επιπλέον αναμνηστικό τόσο γενικά. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ενέκρινε την κίνηση λόγω της αυξανόμενης νοσηρότητας και του κινδύνου για τους ηλικιωμένους. Το επίπεδο μόλυνσης στο Ισραήλ έχει αυξηθεί σε περίπου 5.000 νέα κρούσματα την ημέρα, το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο. Οι αξιωματούχοι δεν παρουσίασαν αμέσως νέα στοιχεία για να στηρίξουν την απόφαση.

Ορισμένοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να είναι πρόωρο και άλλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι μια τέταρτη βολή μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα μπορούσε να αποδυναμώσει την ανοσία. Ωστόσο, μια επιτροπή που συμβουλεύει την ισραηλινή κυβέρνηση συνέστησε να δοθεί μια πρόσθετη βολή σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, υποδεικνύοντας τη μείωση της ασυλίας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

https://www.nytimes.com/?campaign_id=51&emc=edit_mbe_20220103&instance_id=49248&nl=morning-briefing%3A-europe-edition&regi_id=158470112&segment_id=78502&te=1&user_id=5838368fc27f3acabd32a77c8dff3dce

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *