Συνάντηση Εργασίας στα γραφεία του Κ3

Την Πέμπτη 03 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών συνάντηση εργασίας με τον Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία Κώστα Λολίτσα και την Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται από το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, όπως:

Η δωρεάν εφαρμογή «Προσωπικός βοηθός υγείας» που ανέπτυξε το Κ3 όπου οι χρήστες λαμβάνουν καθημερινή ενημέρωση για θέματα που τους αφορούν και επικοινωνούν μέσω email με εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού ενώ παράλληλα πραγματοποιείται επικοινωνία με κάθε αρμόδια υπηρεσία για τα αιτήματα του ενδιαφερόμενου για τα οποία υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο δίνει την δυνατότητα να έχουν τον δικό τους άνθρωπο.Η εν λόγω εφαρμογή βραβεύτηκε ως η πρώτη εφαρμογή για δράσεις συνέργειας υπέρ των #ασθενών στο Patient Partnership Awards 2021.

Μετεξέλιξη του προηγούμενου προγράμματος είναι η Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης, η οποία θα παρέχει στον ασθενή έναν δικό του άνθρωπο κατά την πορεία της #νόσου εντός και εκτός νοσοκομείου. Το έργο υλοποιείται στο #Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,όπου προσωπικό και εθελοντές εργάζονται στην υποστήριξη του #ογκολογικού ασθενούς τόσο στο Α.Ν.Θ. “Θεαγένειο” όσο και στην Μ.Η.Ν “Νίκος Κούρκουλος” στην Πυλαία, με την εξαιρετική συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού και των επαγγελματιών υγείας.

Τόσο η υπεύθυνη Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Κ3 κα Μπίστα όσο και οι δύο Γραμματείς η κ. Κρυσταλλίδου και ο κ. Λολίτσας αναφέρθηκαν στα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του #καρκίνου όπως το Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» ενώ τόνισαν την σημαντικότητα της δημιουργίας συμπράξεις φορέων υγείας και κοινωνικής προσφοράς,με κοινό στόχο και όραμα.

Η ΟΛΙΣΤΙΚΉ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ στα θέματα των χρόνιων παθήσεων είναι στα χέρι ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Χαιρόμαστε αφάνταστα όταν οι δράσεις μας αποτελούν εφαλτήριο νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών με τόσο πολύτιμους συνοδοιπόρους – Κ3

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *