Κάλλιον εστί προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν. ‘Ενας χρόνος Κ3…

Ένας  χρόνος επιτυχημένης και δημιουργικής πορείας κλείνει το #Κ3, και όλοι εμείς οι άνθρωποι του πιστοί  στο όραμα και στην αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στον άνθρωπο που νοσεί, αντιλαμβανόμαστε σε όλη την διαδρομής μας ότι  Κάλλιον εστί προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν.

Το #Κ3, θέτει ως πρωταρχικό μέλημα του για το 2021 την Πρόληψη με δράσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Κατά του Καρκίνου όπου αποτυπώνει και επικεντρώνεται σε όλα αυτά που μπορούν να κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες προκειμένου να μειώσουν την πιθανότητα νόσησης.

Η Πρόληψη δεν είναι απλά Ανάγκη, Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ.

Επιλέγω να προλάβω,επιλέγω να είμαι υγιής,επιλέγω να ζήσω. 

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου ή άλλων χρόνιων παθήσεων κάνοντας επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής.Μια έρευνα 2.046 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο έδειξε ότι το 49% δεν γνωρίζει ότι η διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου. Ο Δρ Jean King, διευθυντής του Cancer Research UK, δήλωσε: «Το πιο σοκαριστικό πράγμα σχετικά με την πρόβλεψη αυτής της έκθεσης ότι 14 εκατομμύρια περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο θα αυξηθούν σε 22 εκατομμύρια παγκοσμίως τα επόμενα 20 χρόνια είναι ότι ως και το ήμισυ όλων των περιπτώσεων θα μπορούσε να προληφθεί.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να είμαστε Όλοι Μαζί και ο Καθένας Ξεχωριστά

Η χρονιά που διανύσαμε ΜΑΖΙ μας έδειξε ότι με ανοικτούς κώδικες επικοινωνίας,ομαδική δουλειά και πειθαρχία μπορείς να προσφέρεις.Η προσπάθεια μας βρήκε σημαντικούς και αξιόλογους συνοδοιπόρους που στήριξαν τον συγκεκριμένο κοινωνικό σκοπό με κάθε τρόπο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ιδρυτικούς μας συνεργάτες που αφιλοκερδώς έδωσαν σάρκα και οστά σε όσα οραματιστήκαμε.

Τον Δημήτρη,την Ηρώ και την Έφη από την A3 Resizing Ideas,https://a3thesite.com/   που μας έδωσαν όνομα,logo, επικοινωνιακό πλάνο και αισθανθήκαμε ότι μαζί τους μπορούμε  να resizing our idea.

Τον Πέτρο και το Νίκο από την  BSMapps, https://www.bsmapps.com που ανέλαβαν το app, android και ios, με πίστη στην ιδέα και αμείωτο επαγγελματισμό με όσα είχαν να διαχειριστούν.

Την εταιρία https://business-print.gr που χωρίς δευτερη σκέψη έκανε πραγματικότητα την ανάγκη μας για εξοπλισμό  δείχνοντας έμπρακτα πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι  με το κοινωνικό σύνολο και την παροχή βοήθειας σε αυτό.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τους Ανθρώπους

– του Κέντρου Έρευνας,Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας https://archimedes.uoa.gr, του Πανεπιστημίου Αθηνών

– του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ  https://www.timafoundation.org 

– του  Συλλόγου ΚΕΦΙ Αθηνών https://www.anticancerath.gr/

που πίστεψαν ,”καθοδήγησαν” και υπήρξαν δίπλα μας,  θέτοντας θεμέλιους λίθους σε κάθε βήμα μας.

Τέλος  ευχαριστούμε,τους φίλους και συνοδοιπόρους Γιώργο,Ναταλία, Αλεξάνδρα, Γεωργία, Ειρήνη, Βάσω, Μαντώ, Ηλία, Δήμητρα, Χριστίνα, Στεργιανή, που υπήρξαν οι απαντήσεις σε κάθε ερώτημα,το χαμόγελο σε κάθε δυσκολία.Τους “επίσημα” εθελοντές μας, Ζωή και Αλέξανδρο, που καταφέρνουν να φροντίζουν πριν από εμάς για μας. Αξία ανεκτίμητη .

Ομως πάνω από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει δικαιωματικά στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν

” στην πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής τους”. 

Και ήταν πολλοί …

Με βαθιά ευγνωμοσύνη και απέραντη εκτίμηση
 Η Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Λειτουργίας
 Ευαγγελή Μπίστα
και η Ομάδα Κ3

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *