Έγχειρίδιο Διατροφής Ογκολογικών Ασθενών από τον σεφ κ.Ηλία Μαμαλάκη

Οι ογκολογικοί ασθενείς, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία κοιλιακής χώρας/πυέλου. έχουν τώρα την δυνατότητα να διαχειριστούν καλύτερα  την περίοδο αυτή όπου υποφέρουν από  ανορεξία και αγευσία.

 

Ένα εγχειρίδιο από τον σεφ κ. Ηλία Μαμαλάκη με την εμπειρία του Κλινικού Διαιτολόγου κ. Δημητρίου Πέτσιου,έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την καθημερινή πρακτική των ογκολογικών ασθενών, κάτι που το καθιστά σημαντικό και απαραίτητο. Οι διατροφικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο διαφοροποιούνται τόσο με την πάροδο των θεραπειών όσο και από οργανισμό σε οργανισμό. Ωστόσο είναι σχεδόν κοινός τόπος ότι κατά τη διάρκεια της συμπόρευσης του ασθενούς με τη νόσο, οι διατροφικές του απολαύσεις αλλά ακόμα και η καθημερινή σχέση με την τροφή περνούν σε δεύτερη μοίρα.

 

Είναι ευχή όλων μας, ότι οι συνταγές που αναφέρονται σε αυτό το έντυπο να κάνουν το πρόβλημά τους διαχειρίσιμο και υποφερτό.

 

Πέρα από τους άμεσους συντελεστές κ.κ. Μαμαλάκη,Πέτσιου θερμά ευχαριστήρια  στην επιστημονική ομάδα που συμμετείχε: τους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης: κ. Ιωάννης Κουτρουμπάκης, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, κ. Δημήτριος Μαυρουδής, Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας, κ. Ιωάννης Σουγκλάκος, Αναπλ. Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας και κ. Μαρία Τόλια, Αναπλ. Καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας αλλά κυριώς στον Σύλλογο Στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» που βρίσκονται πάντα στη πρώτη γραμμή.

 

Για το βιβλίο συνταγών κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *