Έκθεση συμπερασμάτων – Advocacy Bilateral Project από το HIGGS

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε  από το HIGGS η έκθεση συμπερασμάτων – Advocacy Bilateral Project. Προκειται για ένα νευραλγικό τομέα στον κόσμο των μη κερδοσκοπικών  και των εθελοντικών οργανώσεων, το οποίο δεν είναι άλλο από την ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ.

Η διμερής πρωτοβουλία μεταξύ του HIGGS και του Norsensus Mediaforum υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Active Citizen fund Greece, EEA Grants Greece, με διαχειριστές επιχορήγησης το Bodossaki Foundation και SOLIDARITYNOW.

Το έργο αποσκοπούσε στη δικτύωση της οργάνωσης HIGGS (Ελλάδα) και του Norsensus Mediaforum (Νορβηγία) για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών,τεχνολογίας και εμπειριών, όπως την δημιουργία συμμαχιών με νομική μορφή που μπορούν να εκπροσωπήσουν τις οργανώσεις, την εξωστρέφεια του έργου στα ΜΜΕ, την άσκηση πίεσης σε κρατικούς θεσμούς, την δημιουργία ομάδα εργασίας για τη συνηγορία.

 

Η συνηγορία αποτελεί βασικό ρόλο των μη κερδοσκοπικών και εθελοντικών οργανώσεων. Μέσω των δράσεων συνηγορίας,οι οργανώσεις συμβάλλουν με σημαντικούς τρόπους στη δημοκρατική διακυβέρνηση εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μεμονωμένων πολιτών, επηρεάζοντας τη δημόσια πολιτική και θέτοντας την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις προ των ευθυνών τους.

Το ΚΑΠΑ 3  με πεδίο δράσης τους ογκολογικούς ασθενείς σε όλη την ελληνική επικράτεια, έχει έρθει αντιμέτωπο με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην διεκδίκηση βασικών τους δικαιωμάτων.

Τα συμπεράσματα  της παραπάνω έκθεσης  θα αποτελέσουν οδηγό για την ομάδα του ΚΑΠΑ 3.

Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *