Δυνατότητα Συνταξιοδότησης όσων λαμβάνουν σύνταξη λόγω αναπηρίας μέλους της οικογένειας τους

Σημαντική η συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη με αποφάσεις κοινωνικής προστασίας που στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Άτομα με υπέρμετρες ανάγκες που εκείνοι καλούνται να καλύψουν ώστε να σταθούν και να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα, διεκδικώντας αποκλειστικά ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Εκ των πολλών, ένα δείγμα τέτοιου είδους αποφάσεων είναι τόσο η δυνατότητα συνταξιοδότησης όσων λαμβάνουν σύνταξη λόγω αναπηρίας μέλους της οικογένειάς τους, σε περίπτωση που η σύνταξη αυτή ανασταλεί, καθώς και η επίλυση του προβλήματος στο «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», όπου δεν συνυπολογίζονται τα αναπηρικά επιδόματα των κωδικών 781–782 του Ε1.

Σπουδαίο το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών, ιδίως όταν αυτό στρέφεται στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ατόμου που το έχει ανάγκη και κυρίως όταν η ανάγκη αυτή καθίσταται ζωτικής σημασίας.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο σύνδεσμος της επίσης ιστοσελίδας του Συνηγόρου του Πολίτη και συγκεκριμένα αποφάσεων που αφορούν την Κοινωνική προστασία.

https://www.synigoros.gr/?i=health-and-social-welfare.el

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *