“Η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα ποτέ την κόρη μου, και η τελευταία” Διεθνές Βραβείο Γιάννης Μπεχράκης 2021

Στο Διεθνές βραβείο “Γιάννης Μπεχράκης” 2021 ο πρώτος νικητής είναι ο Darrin Zammit Lupi ή αλλιώς  #YBIPA 2021                            
Ο γεννημένος στη Μάλτα φωτορεπόρτερ Darrin Zammit Lupi εργάστηκε στους Times of Malta μεταξύ του 1996 και του 2016 και είναι μόνιμος συνεργάτης του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters από το 1997. Το έργο του τις τελευταίες δυο δεκαετίες τον έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, για την κάλυψη του βοσνιακού πολέμου, της προσφυγικής κρίσης του Κοσσόβου, του τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία, της σύγκρουσης στη Λιβύη, των αναπτυξιακών θεμάτων σε διάφορα μέρη της Αφρικής και για πολλές άλλες διεθνείς αναθέσεις. Το έργο του έχει δημοσιευθεί ευρέως στον διεθνή τύπο, συμπεριλαμβανομένων των TIME, Newsweek, The New York Times, The Sunday Times, The Guardian, Paris Match και άλλα.  Πιο πρόσφατα είχε σταματήσει να καλύπτει ειδήσεις και να ταξιδεύει καθώς φρόντιζε και κατέγραφε την έφηβη κόρη του να δίνει μια χαμένη μάχη κατά του καρκίνου.

 

Με τίτλο : Η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα ποτέ την κόρη μου, και η τελευταία κέρδισε το πρώτο βραβείο .

“Τράβηξα την πρώτη φωτογραφία της κόρης μου, της Rebecca, λίγα λεπτά μετά τη γέννησή της, στις 3 Αυγούστου του 2005. Λίγο περισσότερο από 15 χρόνια αργότερα, τράβηξα την τελευταία φωτογραφία της κόρης μου, λίγα λεπτά αφότου πέθανε, από καρκίνο, στις 3 Ιανουαρίου του 2021. Είμαι φωτορεπόρτερ. Ήταν φυσικό για μένα να καταγράφω σχεδόν την κάθε στιγμή της όμορφης ζωής της Becs, όπως τη φωνάζαμε εγώ και η σύζυγός μου, Marisa. Όπως όταν ήταν δυο ετών και το πρόσωπό της έμοιαζε να λάμπει από ένα εσωτερικό φως. Δύσκολη, πολύ πιο δύσκολη, ήταν η καταγραφή της ασθένειας και του θανάτου της από μια σπάνια και εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου των οστών. Όπως εκείνη τη φορά που καθόταν στο σκοτάδι λαμβάνοντας ενδοφλέβια υγρά μετά από τη χημειοθεραπεία, με τα μακριά και υπέροχα σκούρα μαλλιά της να αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Ή εκείνη τη φορά που αγκάλιασε το αρκουδάκι της, τον Snuggles, σφιχτά, ενώ κοιμόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου, εν τω μέσω μιας τρομερής σειράς ιατρικών διαδικασιών που ελπίζαμε ότι θα μπορούσαν να τη σώσουν. Η μάχη της Becs έγινε ακόμη δυσχερέστερη από μια παγκόσμια πανδημία, που μας οδήγησε στην τρέλα στην προοπτική μόλυνσης του καταβεβλημένου ανοσοποιητικού της συστήματος, δημιούργησε άγχος για τις αλυσίδες εφοδιασμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων και, το χειρότερο από όλα, έφερε το χωρισμό σε μια στιγμή που η συντροφικότητα ήταν αυτό που χρειαζόμασταν περισσότερο.”

Ενώ ο Ο Jérémy Lempin είναι ο 3ος επιλαχών του φετινού βραβείου Yannis Behrakis με το έργο του “Ο γιατρός Peyo και ο κύριος Hassen”.

Η ματιά του είναι ανθρωποκεντρική, τονίζοντας την ανθρώπινη φύση σε κάθε του project καταφέρνοντας να κινήσει πάντα το ενδιαφέρον του θεατή όπως και με το έργο με
το οποίο συμμετείχε στα φετινά βραβεία.
Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο link: https://apw.gr/en/yannis-behrakis-awards-2021/
Μέγας Δωρητής / Lead Donor APW: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Stavros Niarchos Foundation
Σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ / In collaboration with

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *