Πώς θα αποδείξετε ότι νοσήσατε από κορωνοϊό

Απόδειξη της νόσησης από κορωνοϊό θα συνιστά η βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου, η οποία μπορεί να εκδοθεί μέσω διαδικτύου.

Με δεδομένο ότι το τεστ αντισωμάτων δεν γίνεται δεκτό ως απόδειξη νόσησης από κορωνοϊό, οι πρώην φορείς του SARS-CoV-2 ή αναρρώσαντες από COVID-19, οι οποίοι νόσησαν μέχρι και πριν 9 μήνες από τον Μάιο του 2021, δηλαδή περίπου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020, έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν βεβαίωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης  gov.gr  οι προαναφερόμενοι έχουν  τη δυνατότητα να συνδεθούν με κωδικούς taxis καθώς και τον ΑΜΚΑ  ώστε να λάβουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Η βεβαίωση είναι δυνατόν να εκδοθεί τόσο για μοριακά τεστ (PCR ) όσο και για Rapid tests. Η βεβαίωση θα αφορά το πιο πρόσφατα τεστ όταν έχουν γίνει περισσότερα του ενός.  Ωστόσο, προϋπόθεση για την έκδοση της βεβαίως αποτελεί η καταχώρηση του αποτελέσματος του τεστ στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο.

Η βεβαίωση έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα..

Πηγή: virus.com.gr

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *