Ποια τα μέλη της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί έναν ασθενή με καρκίνο

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται στη θεραπεία ενός ασθενούς με καρκίνο, οι οποίοι επιτελούν πολλούς διαφορετικούς ρόλους, συνθέτοντας μία ολοκληρωμένη ομάδα. Η συγκεκριμένη ιατρική ομάδα που παρακολουθεί εσάς θα μπορούσε να περιλαμβάνει λίγους, περισσότερους ή και όλους από τους επαγγελματίες υγείας που αναφέρονται πιο κάτω.

• Ογκολόγος: Ένας γιατρός ειδικά εκπαιδευμένος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου με χημειοθεραπεία και άλλες φαρμακευτικές αγωγές.

• Χειρουργός ογκολόγος: Γιατρός, που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση του καρκίνου μέσω χειρουργικής επέμβασης.

• Ακτινοθεραπευτής ογκολόγος: Ένας γιατρός, που έχει εκπαιδευτεί στην χρήση ακτινοβολίας για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

• Πνευμονολόγος: Ένας γιατρός, που εξειδικεύεται στη μελέτη, διάγνωση και θεραπεία των νοσημάτων των πνευμόνων.

• Παθολογοανατόμος: Ένας γιατρός, που εξειδικεύεται στη διάγνωση και ταξινόμηση της νόσου στο εργαστήριο, εξετάζοντας και παρατηρώντας τα κύτταρα κάτω από το μικροσκόπιο. Ο παθολογοανατόμος είναι αυτός που κρίνει εάν ένας όγκος είναι κακοήθης.

• Νοσηλεύτρια ογκολογικών ασθενών: Μία επαγγελματίας υγείας, που καλύπτει πολλούς διαφορετικούς ρόλους, ανάλογα και με την εξειδίκευσή της και την πιστοποίησή της. Η αποστολή της νοσηλεύτριας ογκολογικών ασθενών κυμαίνεται από τη χορήγηση χημειοθεραπείας έως το συντονισμό της φροντίδας στην κλινική και τη φροντίδα στο σπίτι.

• Νοσηλεύτρια ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας: Μία έμπειρη νοσηλεύτρια, που παρέχει νοσηλευτική φροντίδα και σας βοηθά να μάθετε περισσότερα πράγματα σχετικά με την ακτινοθεραπεία σας και με τον τρόπο αντιμετώπισης των παρενεργειών της.

• Τεχνικός ακτινολογικού εξοπλισμού: Ένας τεχνικός, που χειρίζεται τα ακτινολογικά μηχανήματα.

• Διατροφολόγος: Ένας ειδικός σε θέματα διατροφής, που επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στους ασθενείς, για να διασφαλίσει ότι θα λαμβάνουν την κατάλληλη τροφή και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται.

#θεαγένειο #theagenio #hospital#hospitallifecenter #νοσοκομείο#health #θεαγένειονοσοκομείο#thessaloniki

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *