Ο καλός ύπνος σύμμαχος ανοσοποιητικού συστήματος

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία εξηγεί πως ο καλός ύπνος μπορεί να είναι ευεργετικός, ιδιαίτερα την περίοδο πανδημίας που διανύουμε. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια του ύπνου μεταφέρονται απαραίτητες πληροφορίες για μια σειρά των ανοσολογικών αντιδράσεων του οργανισμού. Απόδειξη αποτελεί ότι όταν κάποιος ασθενεί συνήθως μένει πολλές ώρες ξαπλωμένος ή κοιμάται.

Μέσω ερευνών έχει διαπιστωθεί πως τα τελευταία χρόνια η μέση διάρκεια ύπνου των ανθρώπων στον δυτικό κόσμο έχει μειωθεί κατά 2 ώρες! Αυτό σημαίνει πως μεγάλος αριθμός ατόμων κοιμάται λιγότερο από 7 ώρες- το ελάχιστο όριο για να μην υπάρξουν προβλήματα υγείας από την στέρηση ύπνου. Έχει αποδεχτεί ακόμη, πως η έλλειψη ύπνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, ζαχαρώδης διαβήτης). Επίσης, ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει την όρεξη με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους. Κάποιοι ειδικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως ο σύντομος ύπνος οδηγεί σε σύντομη ζωή και δεν συμφωνούν στο να κόψουμε χρόνο ύπνου για να τον αφιερώσουμε σε άλλες δραστηριότητες.

Επιβάλλεται λοιπόν όλοι μας να απολαμβάνουμε έναν καλής ποιότητας και επαρκή σε χρόνο ύπνο προκειμένου να αποφύγουμε σε έναν βαθμό τις προσβολές του οργανισμού μας από ιούς και άλλες παθήσεις. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο καλός και ποιοτικός ύπνος εκτιμάται από τους ειδικούς ότι βοηθάει στην καλύτερη απόδοση των εμβολίων.

Πηγή: https://virus.com.gr/covid-19-kalos-ypnos-gia-tin-enischysi-toy-anosopoiitikoy-systimatos/

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *