Μέλλον και Υγεία

Το δημογραφικό πρόβλημα, οι αυξημένες δαπάνες υγείας, οι ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και η ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων, θα απασχολήσουν το σύνολο της παγκόσμιας πολιτικής και κοινωνικής σκηνής , σύμφωνα με τον Γιάννη Βάλβη, Consulting Partner και Life Sciences & Healthcare Leader της Deloitte Ελλάδος.

Ο χώρος της υγείας, όταν η κοινωνία θα έχει πλέον την δυνατότητα να υποστηρίξει πως έχει διαφύγει του μεγάλου κινδύνου της πανδημίας, θα πρέπει να εστιάσει στην πλήρη ενσωμάτωση του λεγόμενου ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι προβλέψεις για το 2025 είναι υπερβολικά αισιόδοξες και ελπιδοφόρες.

Με πρωταρχικό ρόλο η πρόληψη, τόσο μέσω της αποδοχής των εμβολίων, των γενετικών εξετάσεων και των θεραπειών που ενισχύουν τη ζωτικότητα, όσο και την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου και πλήρως εξειδικευμένου προγράμματος άσκησης και διατροφής.

Στη συνέχεια, βρίσκεται η ενίσχυση κρατικών δημόσιων δομών υγείας, με ψηφιακή ενσωμάτωση και επιτάχυνση στην υιοθέτηση επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων, προωθώντας την πρόληψη, καθώς και παροχή υγειονομικής περίθαλψης η οποία θα εστιάζει σε μία ‘digital first’ προσέγγιση, ώστε να προσφέρει στους ασθενείς το πλέον κατάλληλο περιβάλλον φροντίδας.

Τα παραπάνω αποτελούν εν συντομία κύριους πόλους για την εξέλιξη της υγειονομικής περίθαλψης, χρησιμοποιώντας τα οφέλη της νέας τεχνολογίας σε ανθρωποκεντρικές πολιτικές.

Ωστόσο, στις μέρες μας ήδη γίνονται σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί το έργο της εταιρείας INVITAE, η οποία παρέχει κατ’ οίκον εξέταση DNA, βοηθώντας τους ασθενείς να κατανοήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου, καρδιολογικών και νευρολογικών παθήσεων, αλλά και το έργο της Grapevine Health που αποτελεί μία μη κερδοσκοπική νεοφυή επιχείρηση στις ΗΠΑ, η οποία σχεδιάζει καμπάνιες πληροφόρησης για την υγεία που απευθύνονται σε ευάλωτους πληθυσμούς.

Οι δράσεις πρέπει να είναι πολλές και στοχευμένες προκειμένου οι προβλέψεις να γίνουν έργα και η πρόκληση της πανδημίας αυτόματα να έχει μετατραπεί σε ευκαιρία αλλαγής και εξέλιξης.

Πηγή : https://www.kathimerini.gr/life/health/561307540/to-mellon-choris-maska-h-ygeia-to-2025-2/

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *