Κορονοϊός: Πώς θα λάβετε βεβαίωση εμβολιασμού – Όλη η διαδικασία

Σε διαβατήριο για την επόμενη ημέρα φαίνεται ότι μετατρέπεται η βεβαίωση εμβολιασμού, καθώς ήδη πολλές χώρες αναγνωρίζουν τη βεβαίωση για τη μετακίνηση ταξιδιωτών και τουριστών.

Και η χώρα μας άλλωστε αρχίζει και δέχεται επισκέπτες είτε  με βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, είτε με αρνητικό τεστ είτε με τεστ αντισωμάτων.

Η διαδικασία

Όσοι έχουν εμβολιασθεί ή ολοκληρώνουν και τη δεύτερη δόση μπορούν και ηλεκτρονικά να λάβουν τη βεβαίωση εμβολιασμού για τον covid προκειμένου να την αξιοποιήσουν όπως εκείνοι κρίνουν.

Παρότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διαμηνύσει πως δεν θα αποτελεί κριτήριο για διάφορες δραστηριότητες, φαίνεται όμως ότι ο εμβολιασμός σε αυτή τη φάση τουλάχιστον διευκολύνει στα ταξίδια.

Μπορείτε να λάβετε βεβαίωση για τον εμβολιασμό σας κατά του COVID-19 με ευκολία και ψηφιακά. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Θα χρειαστείτε:

-τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
-τον ΑΜΚΑ σας

βεβαίωση εμβολιασμού που θα εκδοθεί έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, μπορεί κανείς να κλείσει ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθεί από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: healthreport.gr

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *