Κάντο όπως οι Βρετανοί :28 εκατ. Βρετανοί γράφτηκαν στην Ψηφιακή Υγεία!

Η ψηφιακή εφαρμογή NHS App για κινητά και tablets του βρετανικού ΕΣΥ έχει πλέον καταγράψει περισσότερες από 28 εκατ. εγγραφές, από τις οποίες περισσότερες από 22 εκατ. έγιναν τον τελευταίο χρόνο, λόγω προφανώς και της πανδημίας.

Το νέο σχέδιο για την ψηφιακή υγεία και κοινωνική περίθαλψη που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στις 29 Ιουνίου δεσμεύεται να εγγραφεί στο 75% του ενήλικου πληθυσμού για χρήση της εφαρμογής NHS έως τον Μάρτιο του 2024.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η χρήση της εφαρμογής NHS αυξήθηκε ραγδαία και, μόνο τον τελευταίο χρόνο (Ιούνιος 2021-Μάιος 2022), τα στοιχεία του NHS Digital δείχνουν ότι:

– Παραγγέλθηκαν περισσότερες από 16 εκατομμύρια επαναλαμβανόμενες συνταγές
– Κλείστηκαν 1,3 εκατομμύρια ραντεβού για οικογενειακό γιατρό (GP).
– Τα αρχεία GP προβλήθηκαν περισσότερες από 90 εκατομμύρια φορές
– Καταγράφηκαν 277.000 αποφάσεις δωρεάς οργάνων
– Περισσότερες από 22 εκατομμύρια εγγραφές στο NHS App (μετά την προσθήκη του NHS COVID Pass τον Μάιο του 2021)

Μόνο τον Ιούνιο του 2022, η εφαρμογή NHS επέτρεψε την παραγγελία 1,8 εκατομμυρίων επαναλαμβανόμενων συνταγών, την κράτηση 130.000 ραντεβού GP και την προβολή 4,8 εκατομμυρίων αρχείων GP, εξοικονομώντας ζωτικό χρόνο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους κλινικούς γιατρούς.

Ο Simon Bolton, Προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος στο NHS Digital, δήλωσε:

«Η εφαρμογή NHS είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους ασθενείς να αναλάβουν τον έλεγχο της υγειονομικής τους περίθαλψης με βολικό, ασφαλή και έγκαιρο τρόπο. Εκατομμύρια ενήλικες χρησιμοποιούν τώρα την εφαρμογή κάθε μήνα για να παραγγείλουν επαναλαμβανόμενες συνταγές, να κλείσουν ραντεβού για τον γιατρό τους και να δουν τα αρχεία του γιατρού τους. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τη χρήση της εφαρμογής να αυξάνεται συνεχώς, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε όλη την Αγγλία απευθείας από το τηλέφωνό τους».

Ο Δρ Timothy Ferris, Διευθυντής Μετασχηματισμού του NHS, είπε:

«Η εφαρμογή NHS βρίσκεται ήδη στις τσέπες εκατομμυρίων ανθρώπων, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κρίσιμες καθημερινές υπηρεσίες NHS, όπως επαναλαμβανόμενες συνταγές. Το όραμά μας είναι να μετατρέψουμε την εφαρμογή NHS σε μια μπροστινή πόρτα για το NHS, με πολλές συναρπαστικές νέες δυνατότητες και αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί στο μέλλον από την καλύτερη πρόσβαση στο ιστορικό σας γιατρού μέχρι την κράτηση των ραντεβού σας για το εμβόλιο Covid.

Πηγή: virus.com.gr

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *