Ιούνιος: Μηνάς δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος

Προληπτικές εξετάσεις στο Γ.Ν Παπαγεωργίου.

Προληπτικές εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος προσφέρει δωρεάν και φέτος στους πολίτες η Β΄ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Από την Τρίτη 8 Ιουνίου και για όλο τον μήνα Ιούνιο, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δερματολογική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να δεχθούν τις απαραίτητες συμβουλές και παρεμβάσεις των ειδικών, ώστε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα όποιο πρόβλημα διαγνωστεί.

Με αφορμή τη φετινή εκστρατεία, η διευθύντρια της Κλινικής, καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ελισάβετ Λαζαρίδου αναφέρει ότι η καμπάνια έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς συμβάλλει στην έγκαιρη ευαισθητοποίηση του κοινού, τη σωστή ενημέρωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται. Η ίδια απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εξεταστούν έγκαιρα. «Οι δερματολόγοι, με εργαλείο την δερματοσκόπηση, μια μη επιθετική διαγνωστική τεχνική, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε έγκαιρα μορφολογικές δομές που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Σε συνδυασμό με την ψηφιακή χαρτογράφηση των μελαγχρωματικών βλαβών, όπου είναι απαραίτητο, αλλά και με τις καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού για αυτοεξέταση και ασφαλή συμπεριφορά απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία, επιτυγχάνεται πλέον η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, η οποία τις περισσότερες φορές ισοδυναμεί με ίαση», τονίζει η κ. Λαζαρίδου.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους γρήγορα και εύκολα, όλο το 24ωρο, μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, gnpap.gr, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα: Μέσω της επιλογής «Ραντεβού», κάνουν κλικ στο «Κλείσιμο νέου ραντεβού». Στη συνέχεια, επιλέγουν «Β΄ Δερματολογική ΑΠΘ- Σπίλων, Μελανώματος», και την ημέρα του ραντεβού που επιθυμούν, βάσει των προτεινόμενων ραντεβού που εμφανίζονται.

Οι προληπτικές εξετάσεις θα γίνονται στις 9:00-13:00, στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σε μέρες μη γενικής εφημερίας και οι πολίτες παρακαλούνται να προσέρχονται μισή ώρα πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού. Η πρωτοβουλία της Κλινικής και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις δερματικές ασθένειες, που υλοποιούνται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια.

https://www.iatronet.gr/article/101666/ioynios-mhnas-dorean-exetaseon-gia-ton-karkino-toy-dermatos

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *