Αυτοματοποιημένο σύστημα υπερήχων μαστού ABUS

Το Τμήμα Γενικών Υπερήχων του ΥΓΕΙΑ, εγκατάστησε πρόσφατα το αυτοματοποιημένο σύστημα υπερήχων μαστού ABUS που εδώ και λίγα  χρόνια εισέρχεται δυναμικά στον τομέα του προληπτικού ελέγχου του πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού (screening). Η ευαισθησία της μαστογραφίας μειώνεται αρκετά σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς οι οποίες αποτελούν  το 46% περίπου για τις ηλικίες 40 -50 ετών.

Το ABUS σε συνδυασμό με τη μαστογραφία αυξάνει την διαγνωστική ακρίβεια ειδικά σε ασυμπτωματικές γυναίκες με πυκνούς μαστούς. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που η τεχνολογία μας προσφέρει με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια. Επιπλέον, ξεπερνά περιορισμούς -όπως η εξάρτηση του από το χειριστή-, η αναπαραγωγιμότητα τους καθώς και η αυξημένη κατανάλωση χρόνου που χρειάζεται.

Είναι ένα σύστημα σάρωσης του μαστού με αποτέλεσμα την παραγωγή πολύ μεγάλου αριθμού εικόνων που επεξεργάζονται σε τρία επίπεδα και ανασυντίθενται με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Χρειάζονται  μόνο 20 περίπου λεπτά για να γίνει η σάρωση των δυο μαστών. Δεν υπάρχουν σαφείς αντενδείξεις για τη χρήση του, και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε χειρουργημένους μαστούς, όσο και μαστούς με ενθέματα. Ο Γεώργιος Ζαχαρόπουλος( Ακτινολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υπερήχων και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ), αναφέρει: «Το αυτοματοποιημένο σύστημα υπέρηχων μαστού ABUS, είναι ένα αποτελεσματικό διαγνωστικό εργαλείο, όπου σε συνδυασμό με τη μαστογραφία, τη βασική μέθοδο προληπτικού ελέγχου για το καρκίνο του μαστού, αυξάνει σημαντικά τη διαγνωστική ακρίβεια σε γυναίκες με πυκνούς μαστού».

ΠΗΓΗ: HEALTH DAILY

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *