“Ανοιχτή Γραμμή” για την ψυχολογική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κέντρο Υποστήριξης, Εκπαίδευσης & Έρευνας στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (Κ.Ε.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο) με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν την ίδρυση της «Ανοιχτής Γραμμής», μιας τηλεφωνικής και διαδικτυακής γραμμής για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος καθώς και για τη συμβουλευτική υποστήριξη διακοπής του καπνίσματος.

Η διαδικασία είναι απλή: όποιος επιθυμεί θα καλεί στο 215 215 2121

Η «Ανοιχτή Γραμμή» θα εξυπηρετεί τους δύο παραπάνω σκοπούς με κύριο μέλημα της, την στήριξη των ανθρώπων όταν εκείνοι το χρειάζονται, και οι στόχοι της είναι οι ακόλουθοι:

Ο πρώτος στόχος της γραμμής είναι η ψυχολογική υποστήριξη ασθενών όλων των ηλικιών που πάσχουν από καρκίνο (από την αναμονή διάγνωσης μέχρι το τελικό στάδιο) καθώς και των μελών του οικογενειακού και του ευρύτερου περιβάλλοντος τους.Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι συμβουλευτική υποστήριξη, καθοδήγηση και παραπομπή των ενδιαφερομένων σε υπηρεσίες που μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματά τους (εξειδικευμένα για τον καρκίνο κέντρα ψυχικής υγείας, υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, συλλόγους ασθενών και εθελοντικές οργανώσεις) καθώς και η διασύνδεση των υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Ο δεύτερος στόχος της Ανοιχτής Γραμμής είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για όσους επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα. Η φροντίδα μας είναι να παρέχουμε ένα δομημένο πρόγραμμα  αλλά και ένα σύμμαχο για όσους επιθυμούν να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη.

Η «Ανοιχτή Γραμμή» θα ανοίξει τις γραμμές της τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί Δεύτερα με Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η χρέωση θα είναι δωρεάν για κλήσεις από σταθερό, ενώ οι χρεώσεις για κλήσεις από κινητό εξαρτώνται από τις χρεώσεις του εκάστοτε παρόχου.

Το έργο «Ανοιχτή Γραμμή» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τηλεφωνικής και Ψηφιακής Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογίας» που χρηματοδοτείται από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής –Π. Σακελλαρόπουλος.

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *