Παχυσαρκία και Covid-19.Υπάρχει σχέση;

Νέες έρευνες έρχονται να μας δώσουν μία ακόμη παράμετρο απέναντι στον Covid-19. Σύμφωνα με το C.D.C. Centers for Disease Control and Prevention , τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία είναι πιο ευάλωτοι στον Covid-19. Ακόμη φαίνεται πως κινδυνεύουν άμεσα και άτομα που έχουν απλώς λίγα παραπανίσια κιλά. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, καθώς το 40% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι ενώ το 32% είναι υπέρβαροι.Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ¾ του πληθυσμού της Αμερικής διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης.

Παράλληλα τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν πως υπάρχουν και άλλα νοσήματα, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό. Η ανασκόπηση όμως 75 πρόσφατων μελετών έδειξε πως οι παχύσαρκοι έχουν διπλάσια πιθανότητα να νοσήσουν από τον Covid-19. Ακόμη, η κοιλιακή παχυσαρκία επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς δυσκολεύει την αναπνοή μέσω της συμπίεσης του διαφράγματος. Έρευνα του C.D.C. που έγινε σε πάνω από 500 άτομα που νοσηλεύτηκαν και αφού ελέγχθηκαν τα επικείμενα νοσήματά τους, οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι ήταν αυτοί που χρειάστηκε να διασωληνωθούν σε μεγαλύτερο ποσοστό και είχαν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας.

Παραδόξως διαπιστώθηκε ότι οι υπέρβαροι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμη και από τους παχύσαρκους. Ο δρ Popkin, γιατρός C.D.C.,σημειώνει ότι ο λιπώδης ιστός είναι διαφορετικός από κάθε άλλη ασθένεια και δημιουργεί χρόνια φλεγμονή που επηρεάζει το ανοσολογικό σύστημα του ανθρώπου όλο και περισσότερο. Περισσότερα :

https://www.nytimes.com/2020/10/10/health/coronavirus-obesity-weight.html?searchResultPosition=2

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *