Οι Τέχνες Φάρμακο για όλα τα Νοσήματα

Οι Τέχνες Φάρμακο για όλα τα Νοσήματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έπειτα από μελέτες θέτει τις τέχνες ως το καλύτερο φάρμακο σε σύγκριση με συμβατικές ιατρικές θεραπείες ως προς την αντιμετώπιση ασθενειών. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι μπορούν να είναι πιο οικονομικά αποδοτικές και  κυρίως αποτελεσματικές.

Έρευνα που Health Evidence Synthesis εξέτασε στοιχεία από πάνω από 900 δημοσιεύσεις στην Ευρώπη, που υποστηρίζουν πως οι τέχνες βοηθούν τη σωματική και ψυχική υγεία. Εξετάστηκαν τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία διάφορα είδη τέχνης, όπως  εικαστικά και λογοτεχνία. Αναπτύχθηκε έτσι η άποψη πως η τέχνη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα ασθένειες σε σχέση με την κοινή ιατρική. Διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους, την πρόληψη, την διαχείριση της ασθένειας αλλά και τη θεραπεία του. Για παράδειγμα, τα καλλιτεχνικά κατά τη διάρκεια θεραπείας καρκινοπαθών, έχει αποδειχτεί πως τους βοηθά να ξεπεράσουν τις παρενέργειες και την κατάθλιψη. Σημειώνεται δε πως ίσως είναι προτιμότερο ένας άνθρωπος να έχει τις τέχνες στη ζωή του ως όπλο πρόληψης παρά αντιμετώπισης της ασθένειας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι κάποιες χώρες ήδη από το 2000 έχουν εφαρμόσει πολιτικές για να εντάξουν τις τέχνες και τον πολιτισμό στην κοινωνική υγεία και ευημερία. Έχει ξεκινήσει μάλιστα, η Στρατηγική Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας για το προσωπικό του ΟΗΕ. Το έργο έχει ως στόχο τα υγιή εργασιακά περιβάλλοντα, με τον στόχο για υγιείς ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως.

Περισσότερα :

https://news.un.org/en/story/2019/11/1051071?fbclid=IwAR1j24n0n2wu8ej4CAuON6z2ymlIC7SKQJMUGk7QHEAIaKRtZFEiZZUrKEA

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *