Κορονοϊός: Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου σε ταξίδια, εργασία και εκδηλώσεις

Σε απόλυτους ρυθμούς καλοκαιριού μπαίνει όπως φαίνεται από την 1η Ιουλίου η χώρα, καθώς αίρονται και τα τελευταία μέτρα που θυμίζουν τον κορονοϊό. Άλλωστε ήδη οι περισσότεροι περιορισμοί δεν υφίστανται πια τόσο στη νυχτερινή διασκέδαση όσο και στην κυκλοφορία.

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών επιτρέπουν όπως φαίνεται στην χώρα να επιστρέψει σε μία έστω καλοκαιρινή κανονικότητα, καθώς άγνωστο παραμένει τι θα γίνει από Σεπτέμβριο με τις μεταλλάξεις.

Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου

Έτσι σε λίγες ημέρες και από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είναι ακόμη σε ισχύει από τη 1:30 τη νύχτα έως τις 5:00 το πρωί.

-Ταυτόχρονα από την ίδια μέρα τίθεται σε ισχύ το Ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό που θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία: πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ PCR ή rapid test.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται πάντως η δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιασθεί να κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία ταξίδια αφού δεν θα απαιτείται να υποβάλλονται στα χρονοβόρα τεστ για τον κορονοϊό. Γεγονός που πιθανώς να ενισχύσει και τον τουρισμό στη χώρα μας.

-Παράλληλα από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν εμβολιασθεί δεν θα απαιτείται να κάνουν self test για να πηγαίνουν στην εργασία τους όπως έχει ανακοινώσει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

-Από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν με περισσότερους καλεσμένους και οι δεξιώσεις των γάμων και των βαπτίσεων, καθώς αυξάνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός σε 300 άτομα από 100 που ισχύει ακόμη σήμερα.

Έρχονται τα προνόμια

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με την απελευθέρωση της χώρας θα βελτιωθούν και οι δείκτες του τουρισμού, γι αυτό και αναμένεται άμεσα να νομοθετηθούν και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, μία ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για υγειονομικούς και για όσους εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ασθενών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται κι άλλες ομάδες εργαζομένων οι οποίοι πιθανώς να πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο, ειδικά όσοι έρχονται σε επαφή με πολίτες ή βρίσκονται σε πόστα εξυπηρέτησης.

Παράλληλα από την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπεί και η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί χωρίς μάσκα στους δρόμους και γενικότερα στους εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μέσα στα προνόμια των εμβολιασμένων που αναμένεται να νομοθετήσει εξετάζει και το ενδεχόμενο να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιασθεί να πηγαίνουν επίσης χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια και καφετέριες όταν επιτραπεί η χρήση των χώρων αυτών.

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις όπως συναυλίες κ.λ.π. είναι επίσης πιθανό οι εμβολιασμένοι να μη χρειάζεται να φορούν μάσκα.

Πηγή: healthreport.gr

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *