Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Σε περαιτέρω αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων για ευκολότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις Δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο, προχωρά η χώρα μετά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Κ. Πιερρακάκη και Γ. Γεωργαντά για την έναρξη λειτουργίας του “Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας”.

Προθεσμία 12μηνών από τη δημοσίευσή της, δόθηκε στους Φορείς του Δημοσίου Τομέα οι οποίοι υποχρεούνται να προσαρμόσουν τις διαδικασίες και τα πληροφοριακά τους συστήματα, προκειμένου να λαμβάνουν τα στοιχεία επικοινωνίας αποκλειστικά από αυτό το Μητρώο.

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων. Σε αυτό το Μητρώο δύναται να καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα, τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας που τον αφορούν είναι:

α) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής

β) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας

γ) Αριθμό σταθερού τηλεφώνου

δ) Αριθμό κινητού τηλεφώνου

ε) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αποδέκτες των στοιχείων επικοινωνίας είναι όλοι οι Φορείς του Δημοσίου Τομέα καθώς και τα πιστωτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος, τα ιδρύματα πληρωμών και οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας είναι μέσω του gov.gr ενώ θα μπορεί να γίνει η αντίστοιχη διαδικασία μέσω ΚΕΠ.

Η καταχώριση και η ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας των φυσικών προσώπων διενεργούνται από εξουσιοδοτημένο Υπάλληλο των ΚΕΠ, με την ταυτόχρονη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου φυσικού προσώπου.

Μετά την καταχώριση των στοιχείων, ο Υπάλληλος του ΚΕΠ εκτυπώνει την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση καταχώρισης / μεταβολής στοιχείων επικοινωνίας στο Μητρώο και την παραδίδει στο φυσικό πρόσωπο για οπτικό έλεγχο των ατομικών στοιχείων επικοινωνίας και ενυπόγραφη αποδοχή τους. Στη συνέχεια η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται από τον αρμόδιο Υπάλληλο και παραδίδεται στο φυσικό πρόσωπο, αφού προηγουμένως ο Υπάλληλος οριστικοποιήσει την καταχώριση / μεταβολή των στοιχείων στο Μητρώο.

 

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ εδώ

Εθνικό_Μητρώο_Επικοινωνίας

ενώ μπορείτε να ανατρέξετε και στη σελίδα της ΓΓΠΣΔΔ

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-ex-apostaseos-exypiretisi/e.m.e.p.

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *