Επίδομα Αεροθεραπείας: Δικαιολογητικά – Αιτήσεις – Αποζημίωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  ΕΟΠΥΥ, άρχισαν να υποβάλλονται οι αιτήσεις γι α το επίδομα αεροθεραπείας, για την περίοδο 1/6 έως 31/8,το οποίο ορίζεται 200 ευρώ.Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι και την 28/2/2023.

Η αποζημίωση αεροθεραπείας χορηγείται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%, όπως παλαιά φυματίωση, χειρουργηθέντα καρκίνο πνευμόνων, πνευμονοκονίωση, κυστική ίνωση και σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, (που είναι σε χρόνια αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή διήθηση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, ήπατος, πνεύμονα και καρδιάς).

Η αποζημίωση θα καταβάλλεται με την υποβολη των κάτωθι δικαιολογητικών:
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι:

ο δικαιούχος δεν έλαβε ούτε θα λάβει την αποζημίωση αυτή από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα και δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, άνω των 46 ημερών κατά το χρονικό διάστημα 1-6ου έως 31-8ου.

  • Ιατρική γνωμάτευση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Δημοσίου,

Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών καθώς και των Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν., στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας κατά το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

  • Απόφαση της Επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας Επιτροπής με πιστοποίηση της αναπηρίας ίσης ή μεγαλύτερης του 67% για παθήσεις των πνευμόνων.
  • Φωτοαντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού.
Για να υποβάλλεται ηλεκτρονικά την αίτηση πατήστε εδώ: 
Δείτε αναλυτικά το εγγραφο με τις προδιαγραφές για την χορήγηση αποζημίωσης αεροθεραπείας του έτους 2022

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *