Δωρεάν μεταφορά ηλικιωμένων ατόμων προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Αττικής

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός εκτάκτως από αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας της κακοκαιρίας και τις τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες. Μέσω της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» αναλαμβάνει την μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα αλλά και μοναχικών πολιτών, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Αττικής. Η μεταφορά από και προς το εμβολιαστικό κέντρο θα γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ., τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από τον COVID-19.

Οι πολίτες που βρίσκονται στο Νομό Αττικής και αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 210 36 42 319 και 210 36 09 825.Η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της κακοκαιρίας με στόχο την εξυπηρέτηση όσων περισσότερων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη. https://www.moneyreview.gr/society/18051/erythros-stayros-metafora-eyaloton-politon-sta-kentra-emvoliasmoy-en-meso-tis-kakokairias/

Στα ίδια πλαίσια θα κινηθεί και ο Δήμος Αθηναίων όπου διευρύνοντας τις δράσεις του για την προστασία των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της πόλης με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» συνδράμει στη μετακίνησή τους, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» που ενισχύθηκε από το πρώτο κύμα της πανδημίας και παρέχει γεύματα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα σε όσους Αθηναίους δυσκολεύονται να βγουν από το σπίτι, προσαρμόζει τη λειτουργία του στις ανάγκες που ανακύπτουν ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια, αλλά και να τηρούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού για την εύρυθμη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του δήμου Αθηναίων, 210 3428745 , οι κάτοικοι της Αθήνας που αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν.

https://www.cityofathens.gr/node/36038

 

You Might Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *